![]() |
Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi
Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi
Aldığı kadar tuz 150 gr labne peyniri 200 gr sarmısak 4 adet yumurta 10 gr karabiber Sarmısak dişlerini soyun ve buharda (veya çok az su içinde) 20 dakika pişirin. Sonra bu sarmısaklarla süzülmüş mantarları mikserden geçirip bir püre elde edin. Püreye, labneyi katın. Tuzunu biberini ekleyin. Özlü bir krema elde edene dek karıştırın. Sonra omlet yapar gibi çırpılmış yumurtaları da içine katın. 4 tane payreks küçük kaseyi yağlayın. Bu kaseleri karışımla doldurun ve kaynar su konulmuş büyükçe bir tepsiye yerleştirin (Ben-Mari). Bu halde 20 dakika pişirin. Karışımın üstü sertleşince, ki bunu parmakla dokunup anlayabilirsiniz, pişirme işlemi bitmiş demektir. Ilık olarak, fesleğenli domates özü sosu ile servis yapın |
Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi
200 GR SARMISAK
150 GR LABNE PEYNİRİ (LIGHT) 100 GR KONSERVE MANTAR 4 YUMURTA 10 GR KARABİBER TUZ Sarmısak dişlerini soyun ve buharda (veya çok az su içinde) 20 dakika pişirin. Sonra bu sarımsaklarla süzülmüş mantarları mikserden geçirip bir püre elde edin. Püreye, labneyi katın. Tuzunu biberini ekleyin. Özlü bir krema elde edene dek karıştırın. Sonra omlet yapar gibi çırpılmış yumurtaları da içine katın. 4 tane payreks küçük kâseyi yağlayın. Bu kâseleri karışımla doldurun ve kaynar su konulmuş büyükçe bir tepsiye yerleştirin (Ben-Mari). Bu halde 20 dakika pişirin. Karışımın üstü sertleşince, ki bunu parmakla dokunup anlayabilirsiniz, pişirme işlemi bitmiş demektir. Ilık olarak, fesleğenli domates özü sosu ile servis yapın. Domates özü hazırlama: Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalara bölün ve tuz, karabiber ekleyerek mikserden geçirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.