ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006826)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:34 AM

Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi
 
Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi

Aldığı kadar tuz

150 gr labne peyniri

200 gr sarmısak

4 adet yumurta

10 gr karabiber

Sarmısak dişlerini soyun ve buharda (veya çok az su içinde) 20 dakika pişirin. Sonra bu sarmısaklarla süzülmüş mantarları mikserden geçirip bir püre elde edin. Püreye, labneyi katın. Tuzunu biberini ekleyin. Özlü bir krema elde edene dek karıştırın. Sonra omlet yapar gibi çırpılmış yumurtaları da içine katın. 4 tane payreks küçük kaseyi yağlayın. Bu kaseleri karışımla doldurun ve kaynar su konulmuş büyükçe bir tepsiye yerleştirin (Ben-Mari). Bu halde 20 dakika pişirin. Karışımın üstü sertleşince, ki bunu parmakla dokunup anlayabilirsiniz, pişirme işlemi bitmiş demektir. Ilık olarak, fesleğenli domates özü sosu ile servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:34 AM

Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi
 
200 GR SARMISAK

150 GR LABNE PEYNİRİ (LIGHT)

100 GR KONSERVE MANTAR

4 YUMURTA

10 GR KARABİBER

TUZ

Sarmısak dişlerini soyun ve buharda (veya çok az su içinde) 20 dakika pişirin. Sonra bu sarımsaklarla süzülmüş mantarları mikserden geçirip bir püre elde edin. Püreye, labneyi katın. Tuzunu biberini ekleyin. Özlü bir krema elde edene dek karıştırın. Sonra omlet yapar gibi çırpılmış yumurtaları da içine katın.

4 tane payreks küçük kâseyi yağlayın. Bu kâseleri karışımla doldurun ve kaynar su konulmuş büyükçe bir tepsiye yerleştirin (Ben-Mari). Bu halde 20 dakika pişirin. Karışımın üstü sertleşince, ki bunu parmakla dokunup anlayabilirsiniz, pişirme işlemi bitmiş demektir.

Ilık olarak, fesleğenli domates özü sosu ile servis yapın.

Domates özü hazırlama: Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalara bölün ve tuz, karabiber ekleyerek mikserden geçirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.