ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Frenk Çöleği Tarifi (Şanlıurfa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006781)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:42 AM

Frenk Çöleği Tarifi (Şanlıurfa)
 
1 kg. parça et

2 kg. domates

1/2 kg. yeşilbiber

1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı

2 Soğan

6–7 Diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır. Soğanlar iri iri doğranır. Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır. Sarımsaklar soyulup yıkanır. Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir. Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika). Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur. Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.