ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erik Tavası Tarifi (Şanlıurfa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006766)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:44 AM

Erik Tavası Tarifi (Şanlıurfa)
 
500 gr.orta yağlı parça et

500 gr. yeşil erik

300 gr. taze diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıvı yağ

4-5 adet kabukları soyulmuş doğranmış domates

tuz, kara biber, pul biber

Et kuşbaşı şeklinde doğranır,domates salçası, pul biber, tuz ve kara biber ile terbiyelenir.Ayıklanan sarımsaklar ve erikler karıştırılır,bu karışım tepsiye konur. Üzerine doğranmış domateslerde katılarak birazda

su ilave edilerek fırında etler pişinceye kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.