![]() |
Viyana Hilali Avusturya
Viyana Hilali
Malzemeler: 8 kisilik 200 gr. lahana 150 gr. kiyma 1 demet maydonoz 1 adet sogan 30 gr. margarin 250 gr. milföy hamuru (dondurulmus) 1 adet yumurta 1 yemek kasigi süt 1 yemek kasigi keraviye Tuz Karabiber Yapilisi: Lahanayi ince ince kiyin. Sogani küp seklinde dograyin. Lahanalari margarinde iyice kavurun, sogani ekleyip kavurmaya devam edin. Soganlar yumusayinca kiymayi katin. Suyunu salip çekene kadar kadar pisirin. Maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip atesten alin. Milföy hamurunun çözülmesini bekleyin. Kareleri köseleme kesip her kareden 2 adet üçgen elde edin. Hazirladiginiz içi, üçgenin genis kenarina koyup, rulo yapin. Kenarlardan hafif yuvarlayarak hilal biçimini verin. Hilalleri yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin. Yumurtayi sütle çirpip üzerlerine sürün. Keraviye serpip 200º isitilmis firinda 20 dakika pisirin. Sicak olarak servis yapin. *Keraviye, Avusturya mutfagina özgü bir baharattir. Büyük marketlerde bulabilirsiniz. Bulunmadigi taktirde yerine çörek otu kullanilabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.