![]() |
İspanaklı Yumurta Suflesi Tarifi
Ispanaklı Yumurta Suflesi Tarifi
Malzemesi: 4 katı pişmiş ve dilimlenmiş yumurta 500 gr. ince kıyılmış ıspanak 500 gr. haşlanıp ezilmiş patates 10 gr. süt 90 gr. tereyağı Tuz Biber 200 gr. küçük doğranmış peynir Ekmek içi Yumurta Sosu için: 50 gr. tereyağı 30 gr. un 30 gr. su 2 yumurta sarısı Hazırlanışı: Sos için tereyağını eritin, içine unu koyduktan sonra sürekli karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyip sosun koyulaşmasını bekleyin. Ocaktan alarak içine yumurta sarısını katın. Ezilmiş patatesleri süt, 60 gr. tereyağı, tuz ve biber ile karıştırarak yumuşak bir bulamaç hazırlayın. Bu karışımı tereyağı ile yağlanmış sufle kalıbına doldurarak üzerine peynirleri koyun. Sonra ıspanakları, yumurta dilimlerini ve sosu koyun. Ekmek içini serpin ve tereyağı parçacıklarını yerleştirin. Fırında yarım saat kadar pişirin. Üst kısmı kızarınca fırından alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.