ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Keme Boranısı Tarifi (Şanlıurfa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006739)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:49 AM

Keme Boranısı Tarifi (Şanlıurfa)
 
1 kg keme (mantar)

250 gr orta yağlı kuşbaşı et

1/2 çorba kaşığı domates salçası

1/2 çay bardağı zeytin yağı

yeteri kadar tuz ve su

köftesi için:

2 su bardağı köftelik bulgur

250 gr köftelik et (çiğ köftelik için)

yeterince toz biber tuz

3 yemek kaşığı un

köfteleri kızartmak için sıvı yağ

Köftelerin hazırlanışı: Köftelik bulgur öncelikle birazcık sıcak suyla ıslat ağzını kapat 10 dak. sonra kırmızı biber (isot) tuz, kara et çok az bir suyla yoğrulur. Daha sonra un ilave edilerek köfte kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir. Köfte olunca nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır iki avuç arasında yuvarlak şekil verilir bu işlem bitikten sonra bir tavada kızgın yağda hepsini kızartırız.

Boranisinin hazırlanışı: Kemeyi bol suda iyice yıkamak lazım üstünde bulunan topraklardan arınsın diye bu işlemi yaptıktan sonra

kuşbaşı şeklinde doğrayarak bir kenarda bekletiriz. Diğer tarafta eti yağda suyu çekişene kadar kavururuz

daha sonra salçasınıda ilave ederiz salçası az olacak biraz daha kavurduktan sonra yeterince suyunuda

koyduktan sonra etlerin biraz pişmesine yakın başka bir kapta birazcık kavurduğumuz kemeleri ilave eder pişmesine yakın ezilmişsarımsaklarıda ilave ederek 15-20 dak.sonra altını kapatarak servise hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.