![]() |
Keme Boranısı Tarifi (Şanlıurfa)
1 kg keme (mantar)
250 gr orta yağlı kuşbaşı et 1/2 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çay bardağı zeytin yağı yeteri kadar tuz ve su köftesi için: 2 su bardağı köftelik bulgur 250 gr köftelik et (çiğ köftelik için) yeterince toz biber tuz 3 yemek kaşığı un köfteleri kızartmak için sıvı yağ Köftelerin hazırlanışı: Köftelik bulgur öncelikle birazcık sıcak suyla ıslat ağzını kapat 10 dak. sonra kırmızı biber (isot) tuz, kara et çok az bir suyla yoğrulur. Daha sonra un ilave edilerek köfte kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir. Köfte olunca nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır iki avuç arasında yuvarlak şekil verilir bu işlem bitikten sonra bir tavada kızgın yağda hepsini kızartırız. Boranisinin hazırlanışı: Kemeyi bol suda iyice yıkamak lazım üstünde bulunan topraklardan arınsın diye bu işlemi yaptıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayarak bir kenarda bekletiriz. Diğer tarafta eti yağda suyu çekişene kadar kavururuz daha sonra salçasınıda ilave ederiz salçası az olacak biraz daha kavurduktan sonra yeterince suyunuda koyduktan sonra etlerin biraz pişmesine yakın başka bir kapta birazcık kavurduğumuz kemeleri ilave eder pişmesine yakın ezilmişsarımsaklarıda ilave ederek 15-20 dak.sonra altını kapatarak servise hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.