ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kenger Aşı Tarifi (Şanlıurfa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006725)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:51 AM

Kenger Aşı Tarifi (Şanlıurfa)
 
1 kg. kenger

1/2 kg parça et

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı sade yağ

1 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

tuz

Kengerlerin iki tarafı kesilip yıkanır. Yağ bir tencereye konup et ilave edilerek kavrulur. Daha önceden ayıklanmış kengerler ete ilave edilip soluncaya kadar kavrulur. Salça ilave edilip kavurmaya devam edilir. Üzerine 4-5 su bardağı su konup 40- 45 dakika haşlanır Yoğurda katılır. Sıcak kenger yemeği üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

Not: Kenger yabani dikenli bir bitkidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.