ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Üzüm Yaprağında İstavrit Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006716)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:53 AM

Üzüm Yaprağında İstavrit Tarifi
 
1 kg istavrit

100 gr salamura üzüm yaprağı

1 su bardağı Mısır Yağı (Kızartma için)

100 gr haşlamış kuru fasulye

2 adet sivribiber

1 adet domates

1/2 adet soğan

1 adet haşlanmış havuç

1 yemek kaşığı Margarin

Bir tutam maydanoz

1/2 paket Hazır Domates Çorbası

1 su bardağı su

İstavrit balıkları temizlenir ve pulları iyice alınır. Salamura üzüm yaprakları kullanımdan bir saat önce fazla olan tuzu çıksın diye ılık suya yatırılır. Daha sonra tek tek kurulanarak istavrit balıkları sarılıp, yağda kızartılır. Soğan, domates, sivribiber, havuç brunoise şeklinde doğranır. Margarin ile beraber bir tavada sotelenmeye başlanır. İçerisine kuru fasulye ilave edilir. Domates çorbası ile su karıştırılarak sos kıvamına gelinceye dek pişirilir. Servis tabağının ortasına kuru fasulye sotesi, üzerine istavrit balıkları ve çevresine domates sos gezdirilerek servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.