![]() |
Patlıcan Reçeli Tarifi
Patlıcan Reçeli Tarifi
GEREKLİ MALZEME 1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan 8 bardak şeker 3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar) 1 tatlı kaşığı limon tuzu 10-15 kadar karanfil Nohut kadar şap. YAPILIŞ 1. Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır. Soyulanlar hemen suya atılır. Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır. Suyu iyice süzülür. Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür. 2. Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur. Kaynatılır ve köpükleri alınır. İçerisine patlıcanlar atılır. Kaynamaya bırakılır. Sonra nohut kadar şap atılır. Yine kaynatmaya devam edilir. Bir tabak üzerine damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir. Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir. 3. Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanf iller saplanır. Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar. Kavanozlara doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir. |
Patlıcan Reçeli Tarifi
Patlıcan Reçeli Tarifi
Malzemeler: 30 adet küçük boy patlıcan 1.5 kilogram tozşeker 1 litre su 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun. Patlıcanları büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilavesiyle ocağa koyun. 15 -20 dakika haşlayın. Süzüp 4 -5 kez soğuk sudan geçirin. 20 dakika soğuk suda bekletin. Diğer bir tencerede tozşekeri 1 litre su ile koyulaşıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelinceye kadar ağır ateşte kaynatın. Limon suyu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.