ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföyde Armut Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006683)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:58 AM

Milföyde Armut Tarifi
 
4 adet armut

4 kare milföy hamuru

1 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 paket vanilya

1 çubuk tarçın

Sosu için:

100 gram çilek

100 gram ahududu

Suyu ve şekeri 5 dakika kadar kaynatın. İçine kabukları soyulmuş bütün armutları ve kabuk tarçını ilave ederek 15 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra çıkarıp soğutun. Milföy hamurlarını biraz açıp şeritler halinde kesin. Bu şeritleri de soğumuş armutların üzerine sarın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecede 15 dakika pişmeye bırakın. Bu arda sosu için çilek ve ahududuyu blenderdan geçirin, içine vanilyayı ekleyip sos gibi hazırlayın. Bu sosu servis tabağına paylaştırıp üzerine de pişmiş armutları yerleştirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.