![]() |
Piyaz Nedir, Piyaz Nasıl Yapılır Tarifi
Piyaz Nedir, Piyaz Nasıl Yapılır? Yapılışı Mazemeleri
Piyaz, haşlanmış kuru fasulyenin üzerine ince doğranmış, tuzla ovulmuş soğan ve maydanoz katıldıktan sonra zeytinyağı, sirke dökülerek yapılan fasulye salatasına denir. Kebap, ızgara köfte, balık gibi susuz yemeklerin yanına katılan, ince doğranmış ve tuzla öldürülmüş maydanozlu soğan. Piyaz az önce saydığımız yemeklerin vazgeçilmezidir. Şimdide piyazın hazırlanışına geçelim. Malzemeler : ? 250 gram kuru fasulye ? 1 adet kuru soğan ? 1 adet domates ? 2 adet sivri biber ? Zeytin yağ ? Limon ? Tuz ? Sirke Hazırlanışı : Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün. Tuz ve sirkeyi ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra 1 - 2 saat bekletin. İnce ince ve halka halka kıyılmış soğan, tuzla ovularak öldürülür. Sonra bol suyla tuzu akıtılır. Domates ve yeşil biberi küp küp, kuru soğanları ise ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozu da iri iri kıyın. Beklettiğiniz kuru fasulyeye salata malzemelerini ve zeytinyağını ilave edip güzelce karıştırın. Dilerseniz haşlanmış yumurta ve zeytin ile süsleyerek servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.