![]() |
Fırında Balık Tarifi
Fırında balık tarifi
MALZEMESİ: 3 kişilik 3 adet büyük balık (somon, lüfer vs.) bir demet maydanoz 1 limon Sos için: 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çay bardağı ayçiçekyağı bir kavanoz konserve mantar 1 büyük baş soğan 3 adet yeşil biber 4 adet orta boy domates tuz 1 diş sarmısak veya 1 damla sarmısak sosu YAPILIŞI: 1) 1 soğanı küp küp doğrayın. Tuzla öldürüp, yıkayın. Biberleri halka halka, domatesleri küp küp, mantarları da dilim dilim doğrayın. 2) Bir tencereye zeytinyağını koyun. Kızınca soğanları atıp iyice pişirin. Daha sonra soya sosunu ve sarmısa-ğı katın. 3) Biraz pişince domatesleri, biberleri, tuzu ve mantarları koyup, karıştırın. 10-15 dakika pişirin. 4) Sos pişerken, bir tarafta balıkları ayıklayıp, yıkayın. 5) Fırın tepsisine, kaynamakta olan sostan biraz dökün, daha sonra balıkları yerleştirin. Üstüne, kalan sosu, her tarafına gelecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış fırına koyup 15 dakika kadar pişirin. 6) Bu arada maydanozları ince kıyın, limonları dilimleyin. 15 dakika sonra fırından çıkardığınız balıkların üstüne maydanozu ve limonları koyun. Tekrar fırına verin ve 5-10 dakika daha pişirin. Yanında her çeşit salata ile sıcak sıcak servis yapın. |
Fırında Balık Tarifi
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
2 adet yumurta 2 yemek kaşığı süt yada su ½ su bardağı mısır unu ½ su bardağı un 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber ¾ çay kaşığı sarımsak tozu 1 kg fileto balık Bir fırın tepsisini margarin yada tereyağı ile yağlayın. Derin bir kasede yumurta ve sütü çırpın. Başka bir kasede mısır unu, un, sarımsak tozu ve kırmızı toz biberi karıştırın. Fileto balıkların her iki tarafını (dilediğiniz ve sevdiğiniz bir balık kullanabilirsiniz) önce yumurtaya daha mısır unlu karışıma bulayınve dış yüzeyleri tepsiye gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Fırını 200 Cye ısıtın ve 20-25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirerek servis edin. |
Fırında Balık Tarifi
1,5 kilo balık (kefal veya palamut)
yarım bardak zeytinyağı yarım bardak su yarım demet maydanoz 8-9 tane patates 2-3 domates 2-3 tane soğan 1 - 2 tane havuç 1 diş sarımsak Balıkların pullarını temizleyip, yıkayıp, düzgün bir şekilde, bir tepsiye diziniz. Haşlanmış 4 - 5 parçaya ayrılmış patates ve havucu balıkların arasına yerleştiriniz. Diğer taraftan doğranmış domates ve enine kesilmiş sarımsak, tuz, karabiberi birbirine karıştırınız. Bunun üzerine yarım bardak zeytinyağı ilâve ederek, tepsiye döşenen balıkların üzerinde gezdiriniz. Fırına sürerek pişiriniz. Sofraya getirirken limon suyunu üzerine gezdiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.