ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mükemmel Espresso Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006500)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:29 AM

Mükemmel Espresso Tarifi
 
Mükemmel Espresso Tarifi

Yapacaksanız en iyisi olsun
Türk kahvesi hazırlamak, pişirenin ustalığına bağlıdır. Oysaki makineyle hazırlandığından espressonun lezzeti, bir takım kuralların doğru uygulanmasıyla mümkün oluyor. Her şeyden önce espressonun üzerindeki köpük yani krema üzerine kurulu olduğunu belirtelim. Çünkü krema kahvenin o mükemmel aromasının dışarı kaçmasını engelleyen bir conta işlevini görür ve kahve bitene kadar lezzetini korur. Altta simsiyah bir gövde ve üstünde kalın ve kadife bir köpük... Bir makine alarak evde yapacağınız enfes espressolarla herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

İşte 5 adımda mükemmel espressonun sırrı:
1 Çekirdek
Kahve seçimi mükemmel espresso için ilk adımdır. Seçtiğiniz çekirdek mutlaka Arabica olmalı ve en fazla 2 hafta önce kavrulmalı. Çünkü kahve tıpkı yemek gibi saklandığı yerde kolaylıkla bozulabilir.

2 Öğütme
Çekirdeklerin çok ince çekildiğinden emin olun. Sofra tuzunu ideal ölçü olarak düşünebilirsiniz.

3 Basınç
Kahvenin kalitesi için basınç çok önemli. Genel olarak 10 atmosfer en uygunudur. Fincanınızı önceden ısıtmayı da unutmayın; aksi takdirde kahve hemen soğur.

4 Su
Su sıcaklığının 90-95° arasında olmasına dikkat edin. Her bardak için kullanılacak 6,5 gram kahve (50 çekirdek) için 3 çorba kaşığı su gerek ir. Daha fazlası çekirdeğin içindeki odunsu tadın suyun içine geçmesine yol açar.

5 Makine
Fiyatının ne olduğunun bir önemi yok; espresso makinesinin temizliği ihmale gelmez. Haftada 1 gün makinenin tüm parçalarını kuru bir bezle silmek de ustalığınızın bir parçası.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.