![]() |
Lahos Pane Tarifi
Lahos Pane Tarifi
8 lahos balığı filetosu 3 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı galeta unu 4 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 su bardağı rafine yağ 2 orta boy limon (dilimlenmiş) 1 demet maydanoz Lahos filetolarını tuzlayıp una bulayarak, fazla unlarını silkeleyiniz. Balıkları önce çarpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız. Bir tavada rafine yağı kızdırınız. Lahos filetolarını kızgın yağda 4-5 dakika, her iki yanları nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyip servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.