![]() |
Lahos Tava Tarifi
Lahos Tava Tarifi
8 lahos balığı filetosu 3 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı rafine yağ 2 orta boy limon (dilimlenmiş) 1 demet maydanoz Lahos filetolarını tuzlayıp una bulayınız. Fazla ununu silkeleyip bir kenara koyunuz. Bir tavada rafine yağı kızdırınız. Lahos filetolarının her iki yanlarını da kızgın yağda 4-5 dakika, kızartınız. Tavayı ateşten alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz. Not: Lahos tava, biraz ağır olmakla birlikte lezzetli bir baş yemektir. Yanında limon soslu yeşil salata ile servis edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.