ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföy Tavşan Kulağı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006386)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:48 AM

Milföy Tavşan Kulağı Tarifi
 
5 adet milföy hamuru (kare şeklinde)

25 gr margarin (yumuşak)

3-4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı toz şeker (üzeri için)

Milföyleri tezgahın üzerine sıralayıp çözülünceye kadar bekletin. Margarini eritip soğutun. Yumuşayan milföyleri üst üste koyup merdane ile 20x20 cm boyutunda açın. Üzerine margarini sürün. Toz şekeri vanilya ile karıştırıp hamurun üzerine eşit şekilde serpin. Açtığınız hamurun karşılıklı iki kenarından 5er cm genişliğinde içe doğru katlayın. Aynı kenarları tekrar içe doğru, ortada birleşecek şekilde katlayın. Ve son olarak ortadan ikiye katlayın. Hazırladığınız uzun hamuru 1 cm eninde dilimleyin, yatırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 190°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika Fırından çıkartıp bekletmeden üzerlerine toz şeker serpin. Soğutup servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.