![]() |
Akdeniz Usulü Mantar Nasıl Yapılır?
Mantar protein, vitamin ve mineraller açısından eşsiz bir sebzedir. Protein değeri yüksek bir besin olmakla birlikte yağ oranı düşük olduğu için diyet yapanlar tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.
Mantar, marine edildiğinde lezzeti bir kat daha artar. Beyaz şarap, soya sosu ve zeytinyağı gibi soslarda bekletip pişirebilirsiniz. Bu sosları pişirirken direkt olarak da ekleyebilirsiniz. Geleneksel bir sebze olan mantarı siz de değişik bir tarifle sevdiklerinize sunabilirsiniz. Malzemeler 700 gr. mantar 1 adet soğan 50 ml. sek beyaz şarap 1/2 adet limonun suyu 100 gr. domates salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı 100 ml. su Kişniş tohumu, tuz ve karabiber Birkaç sap taze kişniş |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.