ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İzgarada Pişmiş Piliçin Servisi Nasıl Olmalı ? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006307)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:01 AM

İzgarada Pişmiş Piliçin Servisi Nasıl Olmalı ?
 
Izgarada Pişmiş Piliçin Servisi Nasıl Olmalı ?

Bu biçimde pişirilen piliç daha önceden sırttan boylu boyuna kesilip dümdüz açılmış olması, porsiyonlar fırında kızarmış tavuğun kesilmesinde kullanılan sıra izlenmesi gerekmektedir. Her but alt bölümü ile birlikte çıkarılır ve ayrılır.
Her kanat beraberce çıkarılan beyaz et dar ve biraz uzundur. Göğüs eti ayrılmadan önce (Lâdes kemiği) tamamen çıkarılır, bununla beraber ızgarada pilicin kesilme biçimi nedeni ile daha güçtür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.