![]() |
Yoğurtlu Göçmen Mantısı Tarifi
Yoğurtlu Göçmen Mantısı Tarifi
Malzemeler 1 su bardağı su 1 adet yumurta aldığı kadar un 1/2 kg yoğurt 4-5 diş sarmısak 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı 1 yumurta, su ve aldığı kadar un koyarak kıvamlı bir mantı hamuru yoğrulur (sert olmayacak). Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp dinlendirilecek. Beş adet beze ince bir şekilde açılır. Herbir katı yağlanır. Üst üste konur. Rulo yapılır. Rulolar 3 cm genişliğinde kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir ve fırında pişirilir. Sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanır. Mantıların üzerine dökülerek yenilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.