ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pratik Çilek Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006164)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:25 AM

Pratik Çilek Reçeli Tarifi
 
Çilek Reçeli Yapmayı Öğrenin
- Çilek reçeli nasıl yapılır ?
- Çilek reçeli yaparken nelere dikkat edilmeli ?
- Çilek reçeli malzemeleri nelerdir ?
- Çilek reçeli için çilekler nasıl hazırlanır ?
Malzemeler :
1 kg çilek
1 kg toz şeker
3 adet karanfil
Yapılışı :
Çilekleri (mümkünse minik kokulu çileklerden) iyiçe yıkayıp temizledikten sonra bir tencereye alın ve üzerlerine toz şekeri dökün. En az 1 gece bekletin. Daha sonra karanfilleri ekleyerek orta hararetli ateşte 45 dk – 1 saat kadar pişirin. Kaynadıkça oluşan köpükleri tahta kaşıkla alın. Reçelin olup olmadığını anlamak için kaşıktan bir damlayı tırnağınızın üzerine akıtın. Eğer damla dağılmıyorsa reçel olmuş demektir. Dilerseniz en son yarım limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alın. Cam kavanozları ağzına kadar reçel ile doldurup sıkıca kapatarak ters çevirip soğumaya bırakın. Vakumlanmış çilek reçeli kavanozlarını uzun süre açmadan saklayabilirsiniz. Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.