![]() |
Yufka Çanağında Garnitürlü Yumurta Tarifi
Yufka Çanağında Garnitürlü Yumurta Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler: 1 adet yufka 2 adet yumurta 5 adet haşlanmış mantar 3 yemek kaşığı karışık garnitür Tuz Karabiber 1 tutam maydanoz Sıvıyağ İsteğe göre kaşar peyniri Yapılışı: 1- Haşlanmış mantarlarınızı süzüp dilimleyin. 2- Derin bir kâseye 2 yumurtayı kırın, tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. 3- Yumurtaların içine garnitürü ve dilimlenmiş mantarları ekleyerek tekrar çırpın. 4- Yufkayı sigara böreği yapar gibi 4 parçaya bölerek yağlayın. 5- Yağladığınız 1 parça yufkayı hafifçe yağladığınız muffin tepsinizin 1 gözüne yerleştirin. Dışarıda kalan uçlarını tepsinin içine doğru katlayın. 6- Bir çay bardağı yardımıyla yufkanın ortasına bastırın ve çukurlaşmasını sağlayın. 7- 180 dereceye ısıtılmış fırında yufkanın kenarları kızarıncaya kadar fırınlayın. 8- Kenarları kızaran yufkayı fırından alın hazırladığınız yumurta karışımını tepsi içindeki 4 yufka çanağına paylaştırın. Yumurta pişinceye kadar (yaklaşık 5-7 dakika) pişirin. 9- Fırından çıkarttığınız yumurtaları servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz ve kaşar peyniri rendesi ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.