![]() |
Sütlü Tavuk Tarifi
Sütlü tavuk tarifi
Malzemeler: 10 adet milföy 2 kemiksiz tavuk budu 1 yemek kaşığı salça 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yumurta sarısı tuz, karabiber, kırmızı biber - Tavuk butlarını haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra küçük küçük doğruyoruz. 2- Tavaya yağ ekleyip soğan ve sarımsağı küçük kıyılmış şekilde pembeleşinceye kadar çeviriyoruz. Üzerine salçayı ve tavuk butlarını ekleyip soteliyoruz. Soğumasını bekliyoruz. 3- Diğer tarafta yumşamış olan milföylerin ortasına harçtan bolca koyup üçgen şekilde kapatıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.