![]() |
Domatesli Mantı Tarifi
DOMATESLİ MANTI
Malzemesi 3 yemek kaşığı Tamek Salçacık 250 gr. un 200 gr. irmik 400 gr. kıyma ½ demet fesleğen 2 yemek kaşığı sirke 3 adet soğan1–2 adet acı kırmızı biber 1 su bardağı tavuk suyu 1 diş sarımsak 150 ml. zeytinyağı 100 gr. mantar 500 gr. domates Toz şeker Tuz Karabiber Hamur için, 200 gr. un, irmik ve 4/5 su bardağı suyu yoğurup top yapın, üstü örtülü olarak 60 dk. buzdolabında bekletin. İç için, 2 adet soğan ve sarımsağı ayıklayıp kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağında kıymayla kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp açın. Kenarlarını düzeltip 5 cm.lik kareler kesin. Ortalarına iç koyup üçgen şeklinde kapatın. Bol tuzlu suda 8 dk. haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartın. Domateslerin kabuklarını soyup, dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın. Kalan soğanları küçük küçük doğrayın. Kalan zeytinyağını kızdırın. Soğanları, mantarları ve bütün olarak acı biberleri yağda kavurun. Tamek Salçacığı ilave edin. Tavuk suyu, sirke ve ½ su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın. Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın. Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dk. ısıtın. Fesleğen yaprakları ile servis yapın. |
Domatesli Mantı Tarifi
Hayatta tek tiksindiğim we hiçbir şekilde yiyemediğim tekşey domatezdir.Aksine mantıyı da çok sewerim beni mantıdan soğuttuğun için tşklr Serkan yani ıyyyy.
|
Domatesli Mantı Tarifi
ilginc bir tarif
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.