ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Erik Hoşafı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005714)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:40 AM

Kuru Erik Hoşafı Tarifi
 
Kuru Erik Hoşafı Tarifi

350 gr kuru erik
6 bardak su
1 bardak toz şeker

Bir tencereye yıkanmış çekirdekli kuru erikler konulur ve üzerine su ilâve edilir. Erikler yarım gün suda bekletilir. Bu süre dolunca tencereye şeker katılır ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta derecedeki ateş üzerine oturtulur. Erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. Hoşaf soğuyunca tabaklara alınarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.