![]() |
İtalyan Omleti Tarifi
8 yumurta
Tuz 100 gr. Teremyağ 1 orta büyüklükte soğan 800 gr. kabukları soyulmuş domates Karabiber maydanoz 50 gr. kaşar peyniri Yumurtaları biraz tuz ile çırpın. Tavada bir çay kaşığı Teremyağını kızdırın. Bir yumurtadan içine atıp omlet haline getirin. Aynı şekilde 8 tane omlet pişirin. Her birini dörde katlayıp sıcak olarak muhafaza edin. Kalan Teremyağını tavada kızdırın. Soğanı ayıklayıp doğrayın. Kızdırılmış olan yağda pembeleştirin. Kabukları soyulmuş olan domatesleri küçük küçük kesin ve soğanlara ilave edin. Tuz, karabiber ekin. Hazırlanan bu sosu kapaksız olarak 10 dakika pişirin. Omletleri servis tabağına yerleştirin. Koyulaşmış olan sosu üzerlerine dökün. Maydanozu doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Birlikte omletlerin üzerine serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.