ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Baharatla Tatlandırılmış Mırmır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005579)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:02 AM

Taze Baharatla Tatlandırılmış Mırmır Tarifi
 
Taze Baharatla Tatlandırılmış Mırmır Tarifi

Zeytinyağı

1 porsiyon için 350 gram Mırmır

Tuz

Karabiber

Maydanoz

Mercanköşk

Dereotu

Sarımsak

1 kepçe su

Yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağını ısıtın. Mırmır filetolarının kılçığından ayırdığınız etli kısmını tavaya yerleştirip 2 dakika pişirin. Diğer tarafı çevirip tuz, karabiber, doğranmış maydanoz, mercanköşk, dereotu ve isteğe göre sarımsakla tatlandırın. Bir küçük kepçe su veya balıksuyu ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Bu su, buharla filetoları pişirerek tatlandırır. Yemeği harcıyla servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.