![]() |
Cırdıngış Tarifi ( Çeçen )
Cırdıngış Tarifi ( Çeçen )
Malzeme UN SARIMSAK SALÇA TUZ 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAG TAVUK Yapılışı: DERİN BİR KABA UN KOYUN İÇİNE BİR MİKTAR TUZ EKLEYİN SUYLA KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİN .DAHA SONRA HAMURU EKMEK TAHTASINA ALIN HAMURDAN PARCALAR KESİN OKLAVA ŞEKLİNDE 30 CM TAHTA NIN ÜSTÜNDE YUVARLAYIN ELİNİZİN İÇİYLE.YUVARLADIGINIZHAMURDAN BAŞ PARMAĞI UZUNLUĞUNDA PARÇALARI KOPARARAK TAHTANIN ÜZERİNDE 4 PARMAĞINIZLAHAMURUN İÇİNİ AÇAÇAK ŞEKİLDE İYİCE BASTIRARAK KENDİNİZE DORU CEKİNİZ BU HAMURLARIN HEPSİ BİTTİKTEN SONRA TAVUGU HASLAYIN SONRA TAVUĞU ALIN VE O SUYA 1 LİTRE DAHA SU EKLEYİN KAYNAMAKTA OLAN SUYUN İÇİNE YAPTIĞINIZ HAMURLARI ATIN VE MAKARNA GİBİ HAŞLAYIN HAŞLANDIKTAN SONRA BU HAMURLARIN SUYUNU SÜZÜN VE GENİŞ BİR TEPSİYE DÖKÜN DERİN BİR TAVAYA 1 CAY BARDAĞI SIVI YAG KOYUN İÇİNE BİBER SALÇASI LA KAVURUN YAGI 3 BAŞ SARIMSAK SOYUPTA EZİN VE TAVANIN İÇİNE İLAVE EDİN BİRAZ KAVURUN HAŞLADIGINIZ HAMURUN SUYUNDAN 3 KEPCE EKLEYİN VE SOS HALİNE GETİRİN BU SOSU KASEYE DOLDURUP TEPSİNİN ORTASINA KOYUN HAŞLADIGINIZ TAVUK ETİNİ PARÇALAYIN HAMURUN ÜSTÜNE KOYUN VE ÇATALLA HAMURLARI SOSA BATIRARAK AFİYETLE YİYİN. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.