ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Humus Salatası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005543)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:06 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Humus Salatası Tarifi

Malzemeler:
250 gr nohut
250 gr tahin
4 diş sarmısak
2 limonun suyu
1 demet maydanoz
4 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı sumak
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
4 kahve kaşığı tuz

6 Kişilik

Yapılışı:
Bir gece evvelden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve havanda iyice dövüp, bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarmısakları, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı su ilave edin. Koyu bir kıvam tutuncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz ve sumak serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine dökün ve servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:07 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Mazemeler;
1 nohut konserve (540 ml), yikanmis, kabuklari soyulmus
3 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
1 1/2 limon suyu
3/4 kap tahin
2 tk kimyon
100 ml su
Tuz

Uzeri icin:
2 yk cicek yagi
1 tk kirmizi biber

Yapılışı;
Butun malzemeleri mutfak robotuna koyun ve pure yapin. Karisimi servis tabagina gecirin. Uzerine catal ile sekil verin. Kucuk bir tava icinde cicek yagini isitin, kirmizi biberi ilave edin. Biber kopurunce atesten alin. Humusun uzerine dokun.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:07 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Humus Tarifi

1 Bardak haşlanmış nohut
Yaım çay bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı tahin
Yarım tatlı kaşığı karabiber
yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tuz

Sarımsaklar soyulur, dövülür. Haşalanmış nohut robottan geçirilerek püre haline getirilir. Bütün malzemeler karıştırılır. Bir gün buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur.

Afiyet Olsun

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:07 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Humus Tarifi

Malzemesi:
250 gram nohut,
yarım bardak tahin,
2 adet limon,
4-5 diş sarımsak,
kırmızı biber,
karabiber,
sumak,
zeytinyağı,
yarım bardak nohutun suyu

Hazırlanışı:
Akşamdan suda ıslatılmış nohutları iyice haşlayarak suyunu süzün. Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Kabukları çıkmış olan nohutları havanda ezerek püre haline getirin. Geniş bir kabın içinde dövülmüş sarmısak, limon suyu, tuz, tahin ile iyice karıştırın. Koyu bir bulamaç kıvamına getirin. Nohutlarla iyice karıştırın. Çok koyuysa bir tencerede hafif ateşte karıştırarak nohut suyundan koyarak biraz sulandırın. Servis tabağına alın. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber koyarak bol maydanozla süsleyin. Servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:07 AM

Humus Salatası Tarifi
 
HUMUS

Malzemesi
200 gram Tamek Haşlanmış Nohut
Yarım bardak tahin
2 diş sarımsak
1 adet limon
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ

Tamek Haşlanmış Nohutu mutfak robotuna koyup püre haline getirin. Püreye tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon ve limon suyu katın. Servis tabağına alıp servise sunun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:07 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Humus Tarifi

MALZEMESİ
1,5 Su bardağı nohut
1 Su bardağı tahin
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1,5 Limon suyu
3 Diş sarımsak
2 Kahve kaşığı kırmızı biber
Yeterince tuz
Az kimyon
Maydanoz

YAPILIŞI
1 Geceden ıslatılmış nohutları bol su iie iyice haşlayınız.
2 Et veya püre makinasından geçiriniz.
3 Tahin iyice dövülmüş sarımsak zeytinyağı, limon suyu, tuz, 1 kahve kaşığı kırmızı biber ve kimyonu karıştıra karıştıra ilâve ediniz.
4 Bu karışımı servis tabağına alınız.
5 Üzerini maydanoz ve kırmızı biberle süsleyerek servis yapınız.

Not: Arzu edilirse haşlanmış nohutların kabukları ayıklanır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:07 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Humus Tarifi

Malzeme:
200 gr haşlanmış nohut
125 gr tahin
toz kimyon
4 adet buz parçası
1 adet limon suyu
karabiber
tuz

Hazırlanışı:
Haşlanmış nohutların dış kabuklarını dikkatle temizleyin ve blender'a koyun. Tuz, karabiber, buz parçaları, kimyon ve tahini ekleyin. Bu karışım püre haline gelinceye kadar çevirin. (Eğer yoğun ise içine biraz su ilave edilebilir.) Tamamen homojen bir hal aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.

Not: Humusun yapılış aşamasında içine hiçbir şekilde sıvı yağ konulmaz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:08 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Humus Salatası Tarifi

Malzemeler
500 g nohut
1 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı tuz
1 adet orta boy limon
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam sumak
1 tutam pul biber

Hazırlanışı:
Nohut önceden ıslatılarak bir gün bekletilir. Nohut pişmeden önce suyu 2-3 kere değiştirilir. Daha sonra nohut haşlanır. Haşlanan nohut blendrda çekildikten sonra derince bir kaba konularak içerisine dövülmüş sarımsak, tahin, limon suyu, tuz ve kimyon eklenir. Baharatlar eklendikten sonra çırpıcı yardımıyla püre hâline getirilecek şekilde çırpılır. Servis tabağına konularak üzeri sumak ve pul biberle süslenir. Soğuk servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:08 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Humus Tarifi

Balık ve et yemeklerinin yanında servis yapabileceğiniz, pratik ve doyurucu humus tarifi

Malzemeler,
1 su bardağı nohut
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı tahin
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytin yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı,
Nohutları humus yapmadan bir gece önceden ılık suda bekletin.
Humus yapacağınız zaman nohutları süzün.
Tencereye nohutları alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlama suyunu saklayabileceğiniz şekilde nohutları süzün.
Nohutlar ılındıktan sonra robottan geçirip, püre haline getirin.
Kâsede tahin, ezilmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı nohut haşlama suyu, zeytin yağ, limon suyu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın.
Robottaki nohut püresine ekleyip karıştırın.
Humusu servis tabağına alın.
Üzerinde maydanoz serpin.
Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:08 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Humus Tarifi

250 gr nohut (bir gece suda bırakılıp suyu süzülmüş)
1/2 limonun suyu
2 diş sarımsak (dövülmüş)
150 gr (3/4 su bardağı) tahin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Nohutları orta boy bir tencereye koyup yarısına kadar su doldurarak orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp kapağını kapatarak, nohutları 1,5-2 saat, nohutlar yumuşak olana kadar pişiriniz.
Nohutları süzüp bir kenara bırakarak piştiği suyu saklayınız.
Nohutları havana koyup biraz suyundan ekleyerek püre haline gelene kadar dövünüz. (Nohutları elektrikli harman makinasında da püre yapabilirsiniz.)
Limon suyunu, sarmısağı ve tahini ekleyip karışım kalın ve pürtüksüz olana kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırınız. Humus çok kalınsa biraz daha pişme suyundan ekleyip istenen kıvama getiriniz.
Humusu servis tabağına aktarıp üstüne kaşıkla zeytinyağı dökünüz. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis ediniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:08 AM

Humus Salatası Tarifi
 
Yarım kg kuru nohut

1 su bardağı tahin

7-8 adet limonun suyu

1 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

1 kahve fincanı zeytinyağı

5 diş ezilmiş sarımsak

1 demet kıyılmış maydanoz

1 çorba kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı şeker

Yapılacağı tarihten bir gece evvel nohut, karbonat ile birlikte tencereye koyulur ve üstünü kapatacak kadar su ilave edilir. Sabah sudan çıkarılır, yıkanır ve tencerede 10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür. Nohutun üzerine ayn bir yerde kaynatılmış sıcak su, şeker ilave edilir ve yumuşayana kadar (yani çatal ile bastınlarak ezilebilecek kıvama gelene kadar) kaynatılır. Su daha sonra kullanılmak üzere bir kenara koyulur (nohutun kaynatılması için düdüklü tencere de kullanılabilir. Ayrıca, hazır kaynatılmış nohut da kullanılabilir).

Bu şekilde haşlanmış nohuttan 1 kahve fincanı alınıp sonra kullanılmak üzere kenara koyulur. Geriye kalan nohut robo chef tarzı bir makineyle krem şekline gelene kadar ezilir ve çukur kaba koyulur. Krem şekline gelmiş nohuta tahin, kimyon, pul biber (isteğe bağlı), tuz, sarımsak ve limon suyu ilave edilir. Tahta kaşık veya el mikseri ile sürekli karıştırılır. Karışım fazla pekleşecek olursa, nohutun kaynamış olduğu sudan 1 kaşık ilave edilir. Burada dikkatle ve az az su ilave edilmelidir. Su fazla olursa humus çok gevşek olur. Peklik kıvamı bu şekilde su ile regüle edilerek "püre" pekliğinde olmalıdır. Eğer humus çok gevşek olursa, tahin ilave etmek suretiyle daha pek bir kıvam oluşturulabilir (burada dikkat edilmeli çünkü tahin ilave edilirse, bu işleme ilave limon suyu ve tuz da gerekecektir).

Servis tabağına koyulur, üzerine kıyılmış maydanoz, 1 kaşık kimyon, kaynamış ve kenara ayrılmış bütün nohutlar dekoratif olarak serpiştirilir, zeytinyağı gezdirildikten sonra servis edilir

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:08 AM

Humus Salatası Tarifi
 
2,5 su bardağı haşlanmış nohut

3 diş sarımsak

1 su bardağı tahin

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı su

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

2 limon suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Mutfak robotuna yeni haşlanmış sıcak nohudu ve 1 bardak haşlama suyu koyup püre haline getirin. İçine tahin, zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ezilmiş sarımsak, kimyon, tuz ve pul biberi ekleyip kıvamına bakın. Gerekirse üzerine biraz daha zeytinyağı ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Servis tabağına alıp kızarmış ekmekle servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.