ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Terbiyeli Kuzu Şiş Ve Meyhane Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005534)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:10 AM

Terbiyeli Kuzu Şiş Ve Meyhane Pilavı Tarifi
 
Terbiyeli Kuzu Şiş ve Meyhane Pilavı Tarifi

700 Gr. Kuzu şiş için kuzu kuşbaşı

3 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için yoğurt

2 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için domates salçası

1/2 Adet Kuzu şiş için soğan rendesi

1 Diş Kuzu şiş için sarımsak

5 Yaprak Kuzu şiş için taze kekik

4 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için zeytinyağı

2 Tatlı Kaşığı Kuzu şiş için pul biber

1 Tatlı Kaşığı Kuzu şiş için tatlı kırmızı toz biber

2 Su Bardağı Meyhane pilavı için bulgur

2 Su Bardağı Meyhane pilavı için haşlanmış nohut

1 Adet Meyhane pilavı için havuç

1 Adet Meyhane pilavı için kırmızı biber

1 Adet Meyhane pilavı için yeşil biber

1/2 Adet Meyhane pilavı için kereviz sapı

1 Adet Meyhane pilavı için soğan

1 Diş Meyhane pilavı için sarımsak

1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için domates salçası

1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için biber salçası

1 Tutam Meyhane pilavı için şeker

4 Çay Bardağı Meyhane pilavı için et suyu

1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için tereyağı

1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için zeytinyağı

6 Yaprak Pesto sos için taze nane

1 Diş Pesto sos için sarımsak

2 Çorba Kaşığı Pesto sos için zeytin yağı

Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini yoğurt, salça, soğan, sarımsak, taze kekik, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve toz biberle iyice harmanladıktan sonra minimum 8 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra şişlere dizerek ızgara tavada her yönünü pişirin.

Pilav için küp küp doğradığınız havuç, yeşil- kırmızıbiber ve kereviz saplarını, erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında soteleyin. İçerisine 1 adet doğranmış soğan ilave edin. Soğanlarda kavrulduktan sonra biber salçasını ve bir tutam şekeri ilave edin. Karışım karamelize olduktan sonra 3-4 kepçe et suyu ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşadığında bulguru ilave edin. Ocaktan almadan 7-8 dakika önce nohutları ekleyin ve demlenmeye bırakın.

Pesto sos: Nane yapraklarını 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte blenderden geçirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.