ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Graten Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005511)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:14 AM

Graten Tarifi
 
Deniz mahsulleri graten Yapılışı Mazemeleri

Deniz mahsulleri graten

MALZEMELER

200 gr somon balığı (fileto)

1 adet levrek balığı (fileto)

8 adet mantar

5 adet yeşil soğan

2 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

1 adet domates

2 adet defne yaprağı

tuzkarabibersıvıyağ

BEŞAMEL SOS

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı un

1 çay bardağı rende kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Somon balığını ve levrek balığını küp küp doğruyoruz. Mantarları doğruyoruz. Yeşil soğanları, sarımsağı, maydanozu, doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Büyük teflon tavaya sıvıyağ koyup mantarları ve sarımsağı biraz kavuruyoruz. üzerine balıklarıilave edip kavuruyoruz. Domatesi defne yaprağını, soğanı, tuzu, karabiberi koyupsoteliyoruz. Tavayı ocaktan alıp maydanozu koyup karıştırıyoruz. Borcam veya küvece döküp yayıyıoruz. Diğer tarafta beşamel sosunu hazrlıyoruz. Küçük bir tencereye sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Un ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kavuruyoruz. Üzerine soğuk süt döküp tuzunu biberini ilave edip kaynatıyoruz. Kıvamı koyuolursa biraz sıcak süt veya sıcak su ilave ediyoruz. Balıkların üzerine döküp yayıyoruz. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.