![]() |
Entegral Pirinçli Paelia Tarifi
Entegral Pirinçli Paelia Tarifi
500 gr kalamar 1 yemek kaşığı safran 5 yemek kaşığı zeytinyağı Aldığı kadar tuz Aldığı kadar karabiber 3 adet soğan 250 gr bezelye 350 gr pirinç 1 kutu parça domates konserve 1.2 Kg tavuk Entegral pirinci 3 saat soğuk suda bekletin ve süzdükten sonra 15 dakika haşlayın. Büyük bir tavada zeytinyağında tavuk parçalarını iyice kızarana dek çevirin. Tavuklar kızarınca bir tarafa koyun. Aynı tavada kıyılmış soğanları ve süzülmüş konserve parça domatesleri çevirin. Tavaya tekrar tavukları koyun, tuzlayın biberleyin iyice karıştırın. 30 dakika hafif ateşte pişsinler. Sonra tavaya iyice temizlenmiş ve yuvarlak kesilmiş kalamarları ekleyin. Üzerlerine pişirip bir kenara koyduğunuz pirinci de katın. Tava pirincin haşlama suyuna 750 gramını alabilecek büyüklükte olmalıdır. 10 dakika karıştırarak pişirin. Sonra üzerine safran serpiştirin ve 25 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.