ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taratorlu Tekir Tava Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005448)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:24 AM

Taratorlu Tekir Tava Tarifi
 
Taratorlu tekir tava tarifi

Malzemeler
4 kişilik
1 kg tekir
Yarım limonun suyu
Tuz
Tarator sos için:
5 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tatlı toz biber
1 dilim ekmek içi
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı ceviz içi
1 tutam tarhun otu
Tuz
Kızartmak için:
Zeytinyağı

Hazırlanısı
Tekirlerin kılçıklarını ve iç organlarını çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın. Sonra bol suyla yıkayın. Yarım limonun suyunu tekirlerin üzerine dökün. Tuz serptikten sonra ovun. 15 dakika bu şekilde bekletin. Tavaya zeytinyağını alarak, kızdırın. Balıkları arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için balıkları kağıt mutfak havlusunun üzerine yerleştirin. Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Sonra tavaya yarım su bardağı dövülmüş ceviz içini, 1 dilim ufalanmış ekmek içini, ince ince kıyılmış maydanozu, 1 çorba kaşığı tatlı toz biberi, 5 diş dövülmüş sarımsağı, 1 tutam tarhun otunu, yarım limon suyunu ve tuzu ilave edin. 2-3 dakika orta hararetli ateşte tahta kaşıkla çevirerek, pişirin. Servis tabağına aldığınız balıkları hazırladığınız taratorlu sos ile birlikte servis yapın.

Not: Kızartılan balıkların ıslak olmamasına dikkat edin. Ayrıca fazla unu silkeleyin. Bol un, yağın birikmesine neden olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.