ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1004074)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Et Yemekleri
 
Rus Mutfağından Kiev Tavuğu

Malzemeler :
4 parça tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
1 demet maydanoz
2 yumurta
1 limon
Sıvı yağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin.

Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım çorba kaşığı kadar koyup, tavukları rulo yapın ve buzluğa atıp bir saat kadar donmasını bekleyin.

Buzluktan çıkardığınız tavukları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak bol kızgın yağda kızartın.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Şehriyeli İncik Kebabı :
Malzemeler



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


İncik Kebap İçin
  • 6 adet incik
  • Karabiber, pulbiber, kekik
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Pilav İçin
  • 1 paket şehriye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 lt. kaynar su
Yapılışı[*]İncikleri kemiklerinden ayırıp, büyük parçalara bölün. İncikleri düdüklü tencereye koyun. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ve kekik serpip karıştırın. Ağzını kapatıp yarım saat pişirin.[*]Yarım saat sonunda düdüklüyü açın ve suyunu salmış olan etleri, tencerenin ağzı açık olarak, suyunu çekene kadar kavurun.[*]Bu esnada şehriye pilavına başlayabiliriz. Bir teflon tencerede 1 paket arpa şehriyeyi 1 çay bardağı kadar sıvı yağda kavurun. İyice kavrulan şehriyenin üzerine 1,5 lt. kaynamış su ekleyin, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Önce yüksek, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.[*]Pilav suyunu çektikten sonra, küçük bir tavada tereyağını kızdırın ve pilaın üzerine döküp harmanlayın.[*]Bir tabağa şehriye pilavını alın, pilavın ortasına da etleri yerleştirin. Afiyetle olsun ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Denizden gelen lezzet: Balık

Balığın hayatımızda önemli bir rolü olduğunu inkar edemeyiz. Özellikle de lezzeti ve sağlığımıza olan yararları açısından ele alınca, balık sofralarımızın vageçilmezi arasında yer alır. Ayrıca balık, sağlıklı bir vücut için; içinde A ve D vitamini yanı sıra, düşük oranda kalori ve beynimiz için son derece yararlı olan fosforu barındırır.

İşte bu nedenle, özellikle de balığın bol olduğu bu mevsimde, sizler için balık hakkında bilmeniz gerekenleri araştırdık. Ayrıca birbirinden lezzetli tarifler hazırladık.

Balık satın alırken…

Taze ve iyi bir balık satın almak için yapmanız gereken tek şey sadece gözlerinize ve burnunuza güvenmektir. Ancak onlara yeterince güvenemiyorum diyorsanız önerilerimize kulak verin;

Tazelik belirtileri:

Balığın derisi ve gözleri parlamalı.

Balık sert olmalı. (balıklar genellikle tutulduktan 10 ile 12 saat kadar sonra sertliklerini kaybederler).

Solungaçları kırmızı veya pembe olmalı.

Balık taze ve tuzlu kokmalı.

Dikkat gerektiren belirtiler:
Balık eğer pullarını kaybediyorsa…

Balık yumuşaklaşmaya başlamışsa…

Balık gözlerindeki parıltıyı kaybediyorsa…

Balık eğer kötü bir koku yaymaya başlamışsa dikkat etmeniz gerekmektedir. Tazeliğini ya yitirmeye başlamıştır veya yitirmiştir. Böyle durumlarda kesinlikle o balıkla yemek hazırlamayın.

İyi bilmeniz gerekenler:
Bütün bir balık veya biftek balıkta kişi başına 250 ile 300 gr arasında hesap yapmalısınız. Ancak bonfile balık ikram ediyorsanız kişi başına 200 gr. ile 250 gr. yeterlidir.

Balığın hazırlanışı…

Kaynatarak
Bu pişirme yöntemi özellikle bütün halindeki balıklar için uygundur. Bir tencerenin içine 4 bardak beyaz şarap, 2 tane ince kıyılmış soğan, ince dilimlenmiş bir limon ve 3 havuç, bir tane kereviz dalı, taze yeşillik ve baharat koyun. Tuzlayıp karabiberleyin. 30 dakika kadar pişirip, soğumaya bırakın. Ardından balığı alıp genişçe bir tepsiye yerleştirin ve üzerine de hazırladığınız karışımı dökün. Orta derecede fırına verip, pişirin.

Fırında
Tuz ile: İri taneli tuzu bir tabağa alın ve pişireceğiniz balıkları una batırır gibi tuza batırın. Ardından balığı pişirin ve sonra da üzerindeki tuz kırıntılarını keskin bir bıçakla kazıyıp, servis yapın.

Sebzeli: Tuzlanmış ve karabiberlenmiş balığı, küçük karelere kesilmiş bir sebze (domates, soğan, patlıcan ve biber vs.) tepsisine yerleştirin. Üzerine bir bardak beyaz şarap dökün ve balığın büyüklüğüne göre pişirin.

Kağıda sarılmış: kağıda sarıp pişirme yöntemi özellikle balık biftek veya bonfileleri için uygundur. Balığı, limon dilimleri, domates kareleri ve biberle birlikte bir yağlı kağıda sarın. Ayrıca tuzlayıp, karabiberleyin ve üzerine biraz zeytinyağı dökün ve fırına verin.

Buğuda
Bu yöntem özellikle diyet yapanlar için idealdir. Ayrıca bütün balık türlerine de uygulanabilir bir yöntemdir.

Mangalda
Çiğ balığı önce zeytinyağı, limon suyu, beyaz şarap, soğan, domates, baharat ve yeşilliklerden oluşmuş bir karışıma yatırıp, biraz bekletin. Ardından kızgın mangaldaki ızgaraya yerleştirip pişirin. İsterseniz aynı işlemi fırındaki ızgara üzerinde de yapabilirsiniz.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Balık Filetosu Pane
Malzemeler

1 kg.balık filetosu
2 su br.un
3su br.galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurta
tuz karabiber
4 limon
1 fincan sıvı yağ

yapılışı
Filetoları 1-2 cm kalınlığında porsiyonlar halinde kesin. Dar bir kaba un koyun. Çukur bir kaba da yumurtaları kırıp üzerine biberi atın ve çırpın. Düz bir kaba ise galeta ununu yayın. Tuzlayıp biberledikten sonra, filetoları önce una, sonra yumurtaya batırın. Yumurtadan çıkarıp galeta ununa bulayın ve her tarafını galeta unuyla kaplayın. Balık filetolarının düzgün olması için, elinizle biraz bastırarak düzeltebilirsiniz.
Balık tavasına, tereyağı ve sıvı yağı koyarak kızdırın. Önce düzgün tarafları yağa koyarak 3-4 dakika kızartın. Diğer taraflarını çevirerek 3-4 dakika daha pişirin. Balıkları servis tabağına yerleştirin, yanına limon ve maydanoz yaprağı koyarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası:
-Bayat ekmeklerle galeta unu yapılabilir. -Tost ekmeği içini ufalıyarak, galeta unu yerine kullanmak, pane olan yemeklerin kalitesini artırır. -Pane olan yemekler fritözde de pişebilir; ancak (çok yağ çektiği için) tavada kızartılan kadar leziz olmaz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zencefilli Tavuk Kanadı

Malzeme
- 1 paket tavuk kanadı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1-2 tatlı kaşığı köri
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tabasko sos
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber
- 15-20 adet taze kişniş yaprakları veya toz 1 tatlı kaşığı kişniş

Hazırlanışı
Bir fırın kabının içinde, tavuk kanatları, yoğurdu, balı, zencefili, tuzu, sarmısağı, köriyi, tabasco sosu, ketçabı, taze kişniş ve limon suyunu iyice karıştırınız. En az bir saat marine ediniz.

Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayınız.

Derin bir tavada yağı kızdırıp, soğanları pembeleşinceye kadar sote ediniz.

Sos içindeki tavuk kanatlarını, sos ile beraber olarak soğanlara ekleyiniz.

15-20 dakika devamlı karıştırarak tavuk kanatlarını sote ediniz.

En son olarak üstüne taze kişniş yaprakları veya toz kişnişi, tuzu ve karabiberi ekleyip tadlandırınız.

Not : Bu yemeği yaparken Toz zencefil yerine -Taze kök zencefil / Toz kişniş - Taze yaprak kişniş / Tavuk kanadı yerine Tavuk göğsü veya Tavuk butu kullanabilirsiniz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dilbaligi Filetosu Somonlu

Malzemeler

1 kg Dilbaligi Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bag Pazi
1 Havuç
1 Kabak
1 Patates
3 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Feslegenli Sos Için:
1 Demet Taze Feslegen
2 Yemek Kasigi Zeytinyagi
2 Yesil Sogan
2 Dis Sarmisak
1 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincani Su
Tuz, Karabiber

Yapilis Tarifi

Dilbaligi filetolarinin yarisini yagli kagidin üzerine dizin.
Pazi yapraklarini kaynar suya atip 1 dakika beklettikten sonra çikarin. Damarlarini temizleyip dil baligi filetolarinin üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Diger filotolari pazili karisimin üzerine kapattiktan sonra yagli kagitla birlikte rulo haline getirin.
Alüminyum folyaya sikica sarip 15 dakika buharda veya suda haslayin.
Feslegenli sosu hazirlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatin. Feslegen sosunu servis tabagina alin. Pismis baligi folyo ve yagli kagittan çikarip keskin bir biçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerlestirin.
Kabak, havuç ve patatesleri sekilli keserek haslayin. Balik rulolarinin etrafina dekoratif sekilde yerlestirin. Sicak olarak servis yapin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Arapkir Kızarması
Malzemeler:
2 kg kemikli et, kuzu budundan
3 adet soğan , ince doğranmış
3-4 yemek kaşığı salça
125 gr margarin
1 kutu yoğurt
karabiber
tuz

Yapılışı:
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. İki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pişirin. Yanında pilav ile servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Et Yemekleri
 
Bayram Yahnisi
Malzemeler:
1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu

Yapılışı:
Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beşamelli Nuar
Malzemeler:
1 adet nuar
1 çorba kaşığı margarin
400 gr cheddar peyniri
250 gr dana jambon
2 çorba kaşığı un
4 adet domates
600 gr mantar
1 adet soğan
kekik
sarmısak
karabiber, tuz

Yapılışı:
Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin.
Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bonfile sote şasör
Malzemeler:
4 kişilik
4 adet sığır filetosu
4 çorba kaşığı rafine yağı
1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
½ çay kaşığı un
1 bağ kıyılmış maydanoz
tuz
bir tutam karabiber

Yapılışı:
Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bomonti Kebap

Malzemeler:
4 parça dana rosto haşlanmış
1 kg patates
200 gr taze kaşar
2 adet yumurta
yeşil biber
domates

Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri ve rendelenmiş kaşarı iyice yoğurup hamur hazırlanır, dörde bölüp açılır içine rosto konulur ve yumurtalanıp kızgın yağa atılır sıcak veya soğuk servis yapılır domates, biber garnitür olarak kullanılır.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Buğu Kebabı - I
Malzemeler:
1 kg koyun eti ,kuşbaşı
2 adet domates
2 çorba kaşığı yağ
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarmısak
arpacık soğanı
tuz

Yapılışı:
Düdüklü tencereye et, soğan, sarmısak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağı kanşık olarak koyun. Su koymadan tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte altmış dakika kadar pişirin. Pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Buğu Kebabı 2
Malzemeler:
1 kg koyun eti (but tarafından)
yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
2 kahve kaşığı kekik
1 defne yaprağı
300 gr arpacık soğanı
1 kahve fincanı su
2 kahve kaşığı karabiber

Yapılışı:
Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin. Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi (veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın. En üste defne yaprağını koyun, sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir ağırlık koyun.
Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-2.5 saat pişirin. Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bütün kuzu pirzolası persiye
Malzemeler:
6 kişilik
1 adet bütün bir yan kuzu pirzolası
1 diş sarımsak
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincanı rafine yağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı kalburdan geçmiş ekmek içi
1 çorba kaşığı toz hardal
1 kahve fincanı beyaz şarap yada su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyin, kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırına sürün. Zaman zaman tepsideki yağından alıp üzerine dökerek 35-45 dakika pişirip fırından çıkarın. Başka bir tepsiye koyun. Hardalı beyaz şarap veya su ile koyu bir bulamaç kıvamında ezin. Küçük bir fırça ile bu bulamacı pirzolanın üzerine sürün. Ekmek içini sarımsak ve maydanoz ile karıştırıp hardallı pirzolanın üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kaşık tepsideki yağından serpip fırına sürün. Üzeri kızarıncaya kadar 5-8 dakika kızartıp fırından çıkarın. Bir servis tabağına dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayağını kızartıp döküp servis edin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pantolonlu köfte
8 kişilik
* 1 kg. patlıcan (ufak boy)
* 500 gr. kıyma
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* 2 yumurta
* 1/2 demet maydanoz Tuz, karabiber
* Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
* 4 tane domates
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 1 kesme şeker
* 4 diş sarımsak
* Tuz
Patlıcanları ortadan ikiye bölün. Üstünde ve altında 1 parmak kalınlığında kabuk kalacak şekilde soyun. Limonla ovup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Bolca yıkayıp, sıktıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini oyun. Kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, maydanozu ve haşlanmış pirinci iyice karıştırıp, patlıcanların içine doldurun. Bol yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için domatesi rendeleyin. 1 kaşık tuz, şeker, ketçap ve sarımsak ekleyip, ateşte iyice pişirin. Bu sosu arzu ettiğiniz başka yemeklerde de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız patlıcanları servis tabağına alıp, üzerine domates sosunu dökün. Kuskus makarna veya bulgur pilavı ve cacıkla servis yapın.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Patatesli çiğ köfte
10 kişilik
* 6 adet patates (haşlanmış, ezilerek püre yapılmış)
* 2 su bardağı bulgur (köftelik)
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 sap taze sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 adet limonun suyu
* 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz (arzu edilen miktarda) 10 yaprak kıvırcık marul
* 2 adet kırmızı turp (dilimlenmiş)
Bulguru derin bir kaba koyun, üzerine kaynar su gezdirip, kapak kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Dinlendirilmiş bulguru karıştırın, patates, tereyağı, zeytinyağı, maydanoz, taze soğan, sarımsak, limon suyu, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu katıp, iyice yoğurun. Avucunuzu ıslatıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, sıkarak köfte şekli verin ve marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yemek Adı:Kemalzade Kebabı
Tür:Kebaplar
Süre:orta
Tarif:500 gr yağsız kuşbaşı dana eti

500 gr domates
1 çorba kaşığı margarin
500 gr patlıcan
100 gr yeşil sivribiber
1 baş soğan
250 gr dil peyniri
HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı etleri az suda, bir baş soğan ile, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.Domatesleri rendeleyip, bir kaşık yağ ilave ederek, suyu azalana dek kaynatın. Patlıcanları halka halka doğrayın, kızgın yağda önce biberleri (bütün olarak), sonra patlıcanları kızartın.
Dikdörtgen şeklinde bir payreks kaba, pişirilen kuşbaşı etleri dizin. Üzerine patlıcanları, biberleri ve domates sosunu ilave edip, en üste de ince dilimler halinde koparılmış dil peynirini döşeyin. Bir folyo kağıdıyla kapatıp, orta hararetli fırında peynirler eriyinceye dek pişirin. Sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yemek Adı:Fırında Poşet Kebabı
Tür:Kebaplar
Süre:orta
Tarif:700 gr küçük tike doğranmış et

6-7 adet arpacık soğanı
3 adet orta boy havuç
4 adet orta boy patates
1/2 kg bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
karabiber
tuz
1 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI:

Bir kabın içine; (küp küp doğradığınız) patatesleri, (dörde bölüp doğradığınız) havuçları, eti, sıvı yağı, arpacık soğanları (bütün olarak), karabiber ve (suda eritilmiş) domates salçasını karıştırın. Eğer bezelyeniz konserve ise en son karıştırın, değil ise bu karışımla birlikte onuda karıştırın. Sonra bir fırın poşetinin içine unu dökün ve poşetin ağzını kapatarak unun poşetin her yerine dağılacak şekilde çalkalayın. Yaptığınız karışıma biraz da tuz ekleyip poşete doldurun. ağzını bağlayın. poşetin içi hava dolduğundan ve buharının az da olsa dışarı çıkmasını istediğimizden dolayı bıçakla poşete 4-5 defa küçük delikler açıp 220 derece sıcaklıkta 45 dakika pişirin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yemek Adı:Şiş Kebap
Tür:Kebaplar
Süre:orta
Tarif:1 kg kuşbaşı et

1 baş soğan
3-4 diş sarmısak
2 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
kimyon,karabiber,tuz,pulbiber

HAZIRLANIŞI:
Verilen malzeme karıştırılıp bekletilecek (en az 2 saat). Şişe dizerken etin boyuna boyuna dizilecek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PATLICANLI KÖFTE

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER:
1 kg kıyma
Çekilmiş yarım ekmek içi
2 soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
Kimyon, karabiber, tuz
1 kg patlıcan (küçük)
Sıvıyağ
200 gr taze kaşar peyniri

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

YAPILIŞI:
Kıyma, ekmek içi, soğan, yumurta ve baharatları yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Patlıcanları soyup bütün olarak sıvıyağda kızartın. (Karnıyarık için hazırladığınız gibi). Patlıcanların saplarını folyoyla sarın.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Bir tabağa köfte harcından alıp yuvarlak olarak açın ve ortasına patlıcanı koyun. Patlıcanı ortasından bıçakla keserek içine kaşar peynirini doldurun ve sonra köfte harcını patlıcanın üstünü tamamen kaplayacak şekilde sarın. Tüm patlıcanları hazırladıktan sonra bir fırın tepsisine dizip (tepsiyi yağlamanıza veya üstüne sos dökmenize gerek yok)150 derecede yarım saat kadar (köfteleri pişene kadar) pişirin.
Patlıcanlı bütün yemekler gibi bu da benim favorilerim arasında. Hem göze hem mideye en iyi şekilde hitap ettiğinden misafirler için de çok uygun bence ;)
Afiyet olsun!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HÜNKAR BEĞENDİ

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
1 kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan /1 kavanoz közlenmiş patlıcan
2 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
5 kaşık un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kırmızıbiber, karabiber , nane, tuz
Yapılışı
Etleri, ince kıyılmış soğan ve karabiberle suyunu salıp çekene kadar, ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin. Rendelemiş domates, 1 bardak suyla karıştırılmış salça, kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse azar azar su ekleyebilirsiniz.
Patlıcanları fırında veya ocakta közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun. Bu işlemi yapacak vaktiniz veya haliniz yoksa markette, kavanozda satılan hazır közlenmiş patlıcanlardan alabilirsiniz. Bir kavanoz kullanmanız yeterli olur ve böylece bu yemek de birden kolay bir yemek haline gelir
Başka bir tencerede unu tereyağıyla kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Muhallebi kıvÃmına gelince içine közlenmiş patlıcanlarınızı ekleyip karıştırın ve kısa bir süre daha kısık ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
Tabağa patlıcanlı karışımı koyup üzerine, ortaya eti koyun.

afiyet olsun..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kızarmış soğan dilimli hamburger (4 kişilik, 30 dakika)
Malzemeler:
  • 500 gr. kıyma
  • İnce kıyılmış 2 soğan
  • 8 orta boy patates
  • 50 gr. tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 ince dilimlere kesilmiş kırmızı soğan
  • 4 galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 100 gr. karışık salata
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 5 yemek kaşığı ketçap
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 8 yemek kaşığı çiçek yağı
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Soğanları, dövülmüş sarmısak ile birlikte tereyağında hafifçe kavurun. Ardından kıymayla birlikte bir kaseye koyup, geri kalan malzemeleri ekleyip, iyice yoğurun. Ardından kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Yoğurma işleminden sonra hamburger köftesi şekli verip, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
2. Hamburger köftelerini ve ince kırmızı soğan dilimlerini mangalda kızartın.
3. Patatesleri haşlayın. Ardından kabuklarını soyup, 4'e bölün ve mangalda pişirin.
4. Salataları temizleyin ve keserek tabaklara dağıtın. Sirke ve çiçek yağını karıştırıp, tuz ve karabiber katarak salataya ekleyin.
5. Son olarak hamburgerin üzerine çok sayıda soğan dilimleri koyun, yanında patateslerle servis yapın.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Patlıcanlı kuzu sarması (4 kişilik, 30 dakika)

Malzemeler:
  • 600 gr kuzu bonfilesi
  • 1 patlıcan
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 100 ml süt
  • 150 gr taze kaşa peyniri
  • 125 gr tereyağı
  • 8 taze fesleğen yaprakları
  • 1 diş sarmısak
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Un, yumurta ve biraz tuz karışımıyla hamur yapın. Bir tavada biraz yağ kızdırıp, hamurdan bir miktar içine atıp, her iki tarafında da kızarana kadar pişirin.
2. Soğanları iri parçalar halinde kesip, bir yemek kaşığı zeytinyağında pişirin. Ardından patlıcanları da küp şeklinde kesip, 10 dakika kadar orta ateşte soğanlarla birlikte pişirmeye bırakın. Patlıcanları, soğanı ve taze kaşar peynirini bir mikserde püre haline getirin. Kırmızı biberi ufak parçalar, fesleğen yapraklarını da ince dilimler halinde kesip, tuz ve karabinber ile tatlandıktan sonra karışıma ekleyin.
3. Dövülmüş sarmısak ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını kuzu bonfilesine sürün. Ardından her iki tarafı da 2'şer dakika olmak üzere mangalda kızartın. Son olarak da bir yerde dinlendirin.
4. Hazırlanan hamura biraz tereyağı ve patlıcan karışımını sürün. Ardından hamur parçasına kuzu bonfilesini yerleştirip, rolu halinde sarın. Ve 10 dakika mangalda kızartın. Ancak hamurları direkt mangala koymak yerine önce alimünyum folyoya sarıp kızartın.
5. Ardından hamuru dilimleyin ve yanında güzel bir salatayla servis yapın.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Folyeli patates sürprizi (4 kişilik, 60 dakika)
Malzemeler:
  • 150 gr, 4 adet tavuz göğsü bonfilesi
  • 8 büyük patates
  • 2 demet taze soğan
  • 125 gr. tereyağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hazırlanışı 1.Patatesleri iyice yıkayıp, 20 dakika kadar haşlayın.
2. Tavuk göğüslerini de yıkayın ve suları süzüldükten sonra tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle karıştırın. Tavuk göğüslerini mangalda ter düz ederek iyice kızartın ve ardından ince şeritler halinde kesin.
3. Taze soğanları iyice temizleyip, halkalar halinde ince ince doğrayın. Ardından patateslerin tepesini kapak şeklinde kesin ve dolma gibi içini biraz oyun. Oluşan boşluğu taze soğan halkaları ve tavuk göğsü şeritleri ile doldurun. Üzerine bir parça tereyağı ekleyin ve biraz baharat serpin.
4. Ardından patatesleri folyoya sarın ve 10 – 15 dakika kadar mangalda kızarmasını bekleyin. Kızarma işlemi bitince folyoları çıkarın ve isteğinize göre domates sosu ve maydanozla servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Et Yemekleri
 
Erzurum çağ kebabı

MALZEMELER:
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
yeterli miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
6-7 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın...


Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Et Yemekleri
 
merve karnım açıktı bunları görünce

Pantolonlu köfte

buna koptumya ilk defa duydum böyle yemek ismi

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Et Yemekleri
 
Alıntı:

DoLuNaY KrALiÇeSi Nickli Üyeden Alıntı

merve karnım açıktı bunları görünce

Pantolonlu köfte

buna koptumya ilk defa duydum böyle yemek ismi

hihiih açıkcası bende ilk kez duydum tadı nasıl acaba hadi abla sen yap ben bi tadına bakayım hihih =))))

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:10 AM

Et Yemekleri
 
ET YEMEKLERİ

SUSAMLI KADINBUDU KÖFTE

Malzemeler:

- 500 gr. yağsız kıyma,

- 1/2 demet maydanoz,

- 1 adet kuru soğan,

- 1 kahve fincanı pirinç,

- Tuz, karabiber,

- 5-6 yemek kaşığı un,

- 4 adet yumurta,

- 1 kase susam,

- 2 su bardağı sıvı yağ.

Yapılışı:

Pirinci haşlayıp süzün. Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince kıyın. Kıymayı, soğan, maydanoz, pirinç, tuz ve karabiber ile yoğurun. Uzun köfte biçimine getirip, üzerine parmakla şekil verin. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra susama bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

SOSİSLİ DOMATES DOLMASI

Malzemeler:

- 6 adet iri domates,

- 6 yumurta,

- 4 adet sosis,

- 2 çorba kaşığı tereyağ,

- 2-3 adet sivribiber,

- 6 yemek kaşığı rende kaşar peyniri,

- Tuz, karabiber.

Yapılışı:

Domateslerin üst kısımlarından kapak kaldırılır. İçi kaşıkla boşaltılıp, biraz tuz konur. Sosisler ince doğranıp domateslere pay edilir. Biberler ince uzun kesilir ve domateslerin kenarlarına yerleştirilir. İçlerine birer yumurta kırılır. Tuz, karabiber serpilir. Domateslerin üzerine fındık kadar tereyağı konur ve üzerine rende kaşar peyniri serpilir. Fırında yumurtalar pişinceye kadar 20 dakika tutulur. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

ET BOHÇASI

Malzemeler:

- 6 dilim ince dövülmüş biftek,

- 3 adet yumurta,

- 6 dilim pastırma,

- 6 dilim kaşar peyniri,

- 1/2 su bardağı un,

- 1/2 su bardağı galeta unu,

- Tuz, karabiber,

- Kızartmak için sıvı yağ,

- Kürdan.

Yapılışı:

Çok iyi dövülmüş eti tuzlayıp biberleyin. Etlerin arasına birer dilim pastırma ve kaşar peyniri yerleştirin. İkiye katlayıp, uç taraflarından kürdanla tutturun. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

ORMAN KEBABI

Malzemeler:

- 1/2 kg. kuşbaşı et,

- 2 çorba kaşığı margarin,

- 2 adet soğan,

- 2 adet patates,

- 2 adet havuç,

- 1 su bardağı konserve bezelye,

- 1 çorba kaşığı salça,

- 1 çay kaşığı kekik,

- Tuz.

Yapılışı:

Küçük doğranmış soğan, et ve margarin tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırılarak kavrulur. Salça konur. Biraz daha karıştırılıp üzerine 1,5-2 su bardağı sıcak su ilave edilip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patatesler soyulur, havuçlar kazınır. Küçük küçük doğranıp, yumuşayan ete ilave edilir. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz katılır. 5-10 dakika sonra kekik serpilip servis yapılır.

Afiyet olsun.

MATLUBE

Malzemeler:

- 400 gr. kuşbaşı koyun eti,

- 4 adet patlıcan,

- 2 adet domates,

- 2 adet soğan,

- 5-6 diş sarmısak,

- 3 adet sivribiber,

- 2 su bardağı pirinç,

- 1/2 su bardağı zeytinyağı,

- 1 tatlı kaşığı tuz,

- 1 tatlı kaşığı toz şeker,

- 2.5 su bardağı sıcak su.

Yapılışı:

Yağı tencerede kızdırın. Etleri ilave edin. 3-4 dakika çevirin. İnce doğranmış soğanı, sarmısakları, biberleri, domatesleri ilave edip 7-8 dakika pişirin. Alaca soyduğunuz patlıcanları boyuna dörde bölün. Ortadan üçe kesin. Etlerin üzerine dizin. Yarım bardak sıcak su ilave edip 15 dakika pişirin. Pirinci ayıklayıp üzerine tuz atıp sıcak suda 15 dakika bekletip yıkayın. Patlıcanların üzerine pirinçleri yayın. Tuz ve şekeri ekleyin. 2 bardak sıcak su koyup göz göz oluncaya kadar pişirin. 15 dakika demlendirip geniş bir tabağa ters çevirip servis yapın.

Afiyet olsun.

TEPSİ KÖFTE

Sos Malzemesi:

- 2 adet domates,

- 2-3 adet sivribiber,

- 250 gr. mantar,

- 1 yemek kaşığı sıvıyağ,

- 1 fincan su,

- Kırmızı pulbiber, tuz.

Malzemeler:

- 500 gr. yağsız köftelik kıyma,

- 2 dilim bayat ekmek içi,

- 2 diş sarmısak+1 adet kuru soğan,

- 1 adet yumurta,

- 1/2 demet maydanoz,

- 75 gr. kaşar peyniri rendesi,

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,

- 1 tatlı kaşığı kimyon,

- 1/2 tatlı kaşığı karabiber,

- 1 tatlı kaşığı kekik,

- Tuz.

Yapılışı:

Derince bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içini, yumurtayı, zeytinyağını, kaşar peyniri rendesini, tuzu, karabiberi, kekiği, kimyonu koyup iyice yoğurun. Yağlanmış fırın kabına elle bastıra bastıra 1 cm. kalınlığında yayın. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sos ile birlikte servis yapın.

Sosun Yapılışı:

Sıvıyağı derince bir tavaya alın. İnce doğranmış mantarı ve sivribiberleri sote edin. Doğranmış domates, tuz, kırmızı pulbiber koyun. Suyunu ilave edin. Kaynatın.

Afiyet olsun.

ÇÖKERTME

Malzemeler:

- Yarım kilo bonfile (Beaf straganof olarak hazırlanmış),

- Bir buçuk kilo patates,

- Yarım kilo yoğurt,

- 3-4 diş sarmısak,

- Yeteri kadar tuz,

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,

- 3-4 kaşık tereyağ.

Yapılışı:

Teflon tavada etler yağsız olarak kızartılır. Et suyunu bıraktığı anda içine tuz ve çok az karabiber ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur ve bir kenara alınır. Patatesler parmaktan biraz daha ince, cipsten biraz daha kalın olacak şekilde doğranır ve sıvıyağda kızartılır. Geniş bir kayık tabağın tabanını kaplayacak şekilde patateslerin üçtebiri yayılır. Üzerine etin yarısı ikinci kat olarak yayılır. Sonra bir kat patates ve bir kat etin üzerine patatesler kapatacak şekilde kaplanır. En üste sarmısaklı yoğurt dökülür ve tabağın tamamı kapanacak şekilde yayılır. Son olarak tereyağ ateşte kızdırılır. Kırmızı biber ilave edilir ve sos olarak tabağın üzerine gezdirilir. Servis yapılır.

Not:

Bu yemek bazı restaurantlarda var çentik kebabı olarak veriliyor ama patatesler fazla ince ve yoğurt çok az olduğundan aynı lezzet olmuyor. Özelliği sarmısaklı yoğurdun bol olması ve mantı lezzetini vermesidir.

Afiyet olsun.

ŞEHRİYE TARATORU (BONFİLELİ)

Bonfile İçin

- 4 dilim bonfile,

- 2 adet çarliston biber,

- 1 çay kaşığı biberiye,

- 2 yemek kaşığı tereyağı.

- Tuz, karabiber.

Malzemeler:

- 1.5 su bardağı arpa şehriye,

- 3 çorba kaşığı mayonez,

- 1 su bardağı yoğurt,

- 4 diş sarmısak,

- 100 gr. ceviz içi,

- 1 çorba kaşığı nane,

- 1 çorba kaşığı fesleğen,

- 1 tatlı kaşığı sumak,

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,

- Tuz.

Bonfilenin Yapılışı:

Bonfileleri ince kıyın. Biberleri ince kıyın. Tereyağı ile kavurun. Tuz, karabiber ilave edip, üzerine biberiye serpip, şehriye taratorunun yanında servis yapın.

Yapılışı:

Bir tencereye 6 su bardağı su koyup kaynatın. Tuz atıp şehriyeyi ekleyin. Hafif diri kalacak şekilde 6 dakika haşlayıp, süzün. Bir kasede yoğurt, mayonez, dövülmüş sarmısak, ceviz içi ve tuzu karıştırın. Şehriyeyi, naneyi, fesleğeni ve sumağı ekleyip karıştırın. Buzdolabında biraz dinlendirin. Taratoru servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirin. Bonfile ile servis yapın.

Afiyet olsun.

KAĞIT KEBABI

Malzemeler:

- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti,

- 2 adet havuç,

- 2 adet patates,

- 2 adet domates,

- 2 adet sivribiber,

- 250 gr. arpacık soğan,

- 1 su bardağı bezelye,

- 3 yemek kaşığı tereyağı,

- 5 adet defne yaprağı,

- Tuz, karabiber, kekik,

- 2 tabaka yağlı kağıt.

Yapılışı:

Patates, havuç ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Arpacık soğanları ayıklayın. Sivribiberi kıyın. Bir kapta et, havuç, domates, patates, biber ve bezelyeyi karıştırın. Tuz, kekik, karabiber ekleyin. Yağlı kağıdı 5 parçaya bölün. Karışımdan kağıtlara paylaştırın. Birer parça tereyağı ve defne yaprağı koyup, kenarlarını kıvırın. Üzerine fırça ile sıvıyağ sürüp, ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

s

ÇANAK KEBABI

Malzemeler:

- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti,

- 15-20 adet arpacık soğan,

- 15 adet kiraz domates,

- 5 adet sivri biber,

- 5 diş sarmısak,

- Tuz, karabiber, kekik,

- 6 adet milföy hamuru,

- 2 yemek kaşığı margarin.

Yapılışı:

Eti tencereye koyup, kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin. Yağı ilave edin. Arpacık soğanları, sarmısakları biraz kavurun. Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun. Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ilave edin. Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün. Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın.

Afiyet olsun

HAVUÇ GARNİTÜRLÜ BİFTEK SARMASI

Malzemeler:

- 6 dilim dana biftek,

- 2 adet tavuk göğüs bonfile,

- 3 diş sarmısak,

- 1/2 demet maydanoz,

- 1 yemek kaşığı soya sosu,

- 5 yemek kaşığı krema,

- Tuz, karabiber.

Garnitür İçin:

- 3 adet havuç,

- 2 diş sarmısak,

- 4-5 dal maydanoz,

- 2 yemek kaşığı tereyağı,

- Tuz.

Garnitürün yapılışı:

Havuçları kibrit çöpü biçiminde kıyın. Sarmısağı ezin. Maydanozu kıyın. Tereyağını tavada kızdırın. Sarmısağı ve havuçları ilave edip, 5 dakika kavurun. Kıyılmış maydanozları ilave edip, karıştırın. Tuz ekleyin. Etin yanında servis yapın.

Yapılışı:

Tavuk göğsünü robotta kıyın. İçine kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarmısak, krema, soya sosu, tuz, karabiber ekleyip, karıştırın. Biftekleri yayın. Üzerine ince bir kat tavuklu harç yayın. Rulo haline getirin. Yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Yarım çay bardağı su ilave ederek, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun

BULGURLU KÖFTE

Malzemeler:

- 1 su bardağı ince bulgur,

- 250 gr. yağsız kıyma,

- 1 adet kuru soğan,

- 6-7 dal maydanoz,

- Tuz, karabiber, kırmızıbiber,

- 1 yemek kaşığı salça,

- 2 diş sarmısak,

- 3 yemek kaşığı tereyağı,

- 3-4 yemek kaşığı un,

- 1 su bardağı nohut,

- 2 yemek kaşığı sirke,

- 1 adet yumurta.

Yapılışı:

Bulguru sıcak suyla yıkayıp, bırakın. Soğanı rendeleyin. Kıyma, şişmiş bulgur, yumurta, soğanın yarısı, tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Tepsiye un serpip, hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Tereyağını tencerede eritip, kalan soğanı, dövülmüş sarmısağı kavurun. Salçayı ilave edin. Nohutları akşamdan ıslatıp, haşlayın. Haşlanmış nohutları salçalı sosa ilave edin. Köfteleri unlu tepside yuvarlayıp, 3 su bardağı su ilave ettiğiniz kaynar salçalı suya atıp, fazla karıştırmadan 10-12 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Afiyet olsun.

PELERENLİ PİRZOLA

Malzemeler:

- 6 adet kemikli kuzu pirzola,

- 4 adet milföy hamuru,

- 2 adet domates,

- 3 adet sivri biber,

- 3 yemek kaşığı sıvıyağ,

- Kekik, tuz, karabiber,

- 1 yumurta sarısı.

Yapılışı:

Pirzolaları yağsız tavada arkalı önlü kızartın. Tavaya sıvıyağı ilave edip, ince doğranmış biberleri kavurun. Küp doğranmış domatesleri ilave edip, sos haline gelince ateşten alıp, kekik, karabiber, tuz ilave edin. Milföyleri üçgen halinde 2'ye bölün. Her bir parçaya 1 pirzola ve sos ilave edin. Milföyü üzerine sarın. Kalan hamurdan çiçek kesip, üzerini süsleyin. Yumurta sarısı sürüp, 180°C ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

KAZAN KEBABI

Malzemeler:

- 400 gr. kıyma,

- 4 adet düzgün kemer patlıcan,

- 1 yemek kaşığı salça,

- 1 adet kuru soğan,

- 2 adet domates,

- Karabiber, kimyon,

- 3-4 adet sivribiber,

- 3 yemek kaşığı sıvıyağ,

- 3 diş sarmısak.

Yapılışı:

Patlıcanların baş kısmını kestikten sonra yıkayın. Alt kısmı bütün kalacak şekilde üstünü 1 cm. kalınlığında verev kesin. Soğanı ince kıyın. Karabiber, kimyon, tuz katıp, kıymaya ilave edin. Salçayı 1 fincan suda ezerek, kıymaya katıp yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip, tencereye dizin. Domatesleri rendeleyip, sarmısakları ezin. 3 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırın. Yemeğin üzerine gezdirin. Sivribiberleri arasına koyup, kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

ÇİFTLİK KÖFTESİ

Malzemeler:

- ½ kg köftelik kıyma,

- 1 su bardağı iç bezelye,

- 2 dilim bayat ekmek içi,

- 2 adet yumurta,

- 1 adet soğan,

- 1 kahve fincanı kaşar peynir rendesi,

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,

- 2 yemek kaşığı susam,

- Tuz, karabiber, kekik.

Garnitür için:

- 1 su bardağı pirinç,

- 1 kahve fincanı mısır konserve,

- 1 kahve fincanı dilimli yeşil zeytin,

- 1 adet kırmızı biber,

- 1 kahve fincanı zeytinyağ,

- ½ limon suyu, tuz.

Garnitürün Yapılışı

Pirinci yıkayıp 2 su bardağı sıcak su ile diri haşlayıp süzün. Biberi ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın. Köftenin yanında servis yapın.

Yapılışı:

Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kekik, kaşar peyniri rendesi ile iyice yoğurun. Bezelyeyi az haşlayıp süzün. Yoğurduğunuz kıymaya ilave edip bezelyeleri ezmeden karıştırın. Köfte hamuruna rulo şekli verip fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Bir çay bardağı sıcak su ilave edip fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

İSTANBUL KEBABI

Malzemeler:

- 750 gr. yağsız kuşbaşı koyun eti,

- 4 adet domates,

- 8 adet sivri biber,

- 6-7 dal taze soğan,

- 1 demet maydanoz,

- 1 tatlı kaşığı kekik,

- Karabiber, kırmızı biber, tuz,

- 2 tabaka yağlı kağıt,

Garnitür için:

- 5 adet patates,

- 1 fincan zeytinyağı,

- ½ limon suyu,

- 1 tutam muskat,

- 1 çay bardağı susam,

Garnitürün Yapılışı:

Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun. Rendeleyin. Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun. İri iri yuvarlayın. Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın.

Yapılışı:

Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın. Biberleri ve maydanozu ince kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayın. Hepsini etlere ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekiği katıp hepsini harmanlayın. Yağlı kağıtları 4 parçaya bölün. Her parçaya eşit miktarda harcı bölüştürün. Bohça gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. 200°C fırında, kağıtların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp kağıtla birlikte, garnitürle servis yapın.

Afiyet olsun.

PATATESLİ KÖFTE

Malzemeler:

- 500 gr kıyma,

- 3 adet patates,

- 1 su bardağı zeytinyağı,

- 3 adet havuç,

- Tuz, karabiber, kimyon.

Yapılışı:

Patatesleri soyup yıkayın. Sonra rendeleyip suyunu sıkın. Kıymanın içine tuz, karabiber, kimyon serpin. Patatesleri iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Sıvı yağı kızdırıp her iki tarafını kızartın. Havucu rendeleyip az yağda soteleyin. Servis tabağının altına havuç serin. Üzerine köfteleri koyup servis yapın.

Afiyet olsun.

ORUK

Malzemeler:

- 750 gr dana kıyma,

- 2 su bardağı ince bulgur,

- 2 adet yumurta,

- 1 adet kuru soğan,

- 4-5 diş sarmısak,

- 4-5 yemek kaşığı kuru nane,

- 1 çay kaşığı karabiber,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 1 su bardağı sıvı yağ,

Garnitür için:

- 3 adet patates,

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 1 çay kaşığı pul biber,

- 1 küçük top salata,

- 1 adet kırmızı biber.

Garnitürün Yapılışı:

Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Patatesleri ekleyip kızartın. Pulbiber ve tuzotu ilave edip karıştırın. Top salatayı ve biberi ince kıyın. Patatesleri harmanlayın. Oruğun yanında servis yapın.

Yapılışı:

Bulguru 1.5 su bardağı kaynar su ile ıslatın. 20 dakika bekletin. Soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Bulgurun üzerine yumurtaları kırın. Soğan, sarmısak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun. Uzun köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Afiyet olsun.

KANDİL KEBABI

Malzemeler:

- 750 gr kuşbaşı koyun eti,

- 4 adet soğan,

- 2 adet domates,

- 2 yemek kaşığı margarin,

- 2 tatlı kaşığı kekik,

- 1 demet maydanoz,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 3 adet yufka,

- Karabiber,

- 3 adet patates,

- 1 çay bardağı zeytinyağı,

- 1 adet yumurta,

Yapılışı:

Ufak ufak doğranmış koyun eti, margarin, rendelenmiş soğan ile etleri suyunu çekinceye kadar pişirin. Doğranmış domates, kekik ve kıyılmış maydanoz ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave ederek pişirin. Yufkaları 4'e bölün. Zeytinyağı ile yağlayın. Ortalarına etli harçtan koyup bohça şeklinde katlayın. Uçlarına ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

PİDELİ YAYLA KEBABI

Malzemeler:

- 500 gr dana kıyma,

- 5 adet pide,

- 1 su bardağı yoğurt,

- 2 diş sarımsak,

- 4 adet domates,

- 2 yemek kaşığı salça,

- 1 adet kırmızı soğan,

- 1 tatlı kaşığı sumak,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 3 yemek kaşığı tereyağ,

- 1 adet patlıcan,

- 6 adet sivri biber.

Yapılışı:

Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağında soteleyin. Kalan yağ ile kıymayı kavurun. Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin. Tuzotu ekleyin. Sarımsağı ezip yoğurda katın. Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun. Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin. Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın. Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin.

Afiyet olsun.

Adana Kebap

Adana is a city in Turkey. Recently, Adana province has been host to the NATO air-base at Incirlik -- so frequently in the news since Saddam Hussein began 'acting up' against western interests in the Middle-East.

The people of this region have a passion for spicy hot food. By far its best-known dish is the namesake Adana Kebap -- a hot, grilled meat specialty. And when the cooking of it begins, guests gather round the 'mangal' grill to engage in pleasant conversation.

Serve the grilled meat, tomato, and green peppers on an oblong platter surrounded by chopped parsley and fine onion slivers seasoned with sumac. If you like your meal extra spicy, sprinkle on some pul biber (hot red pepper flakes). If you'd like to cool it down, have some yogurt handy. And don't forget the lavas or pide (pita) bread, always at the ready.

Malzeme

1 Pound (500 gr) Kiyma,

1 Ortaboy Sogan,

4 Ortaboy Domates,

1 Demet Maydanoz,

1 Cay kasigi Pulbiber,

1 Cay kasigi Aci Toz Biber,

1 Cay kasigi Kimyon,

8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers),

Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak.

Yapilisi:

Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.

Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.

Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.

Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.

Bir yandanda pideleride kizartin. Kebaplari Maydanoz ile pide icinde servis yapin.

Afiyet olsun.

Adana Kebap: Spicy Grilled Ground Veal and Lamb Patties

Adana is a city in southeastern Turkey in the middle of the fertile Cilician (Çukurova) Plain. Its history is ancient; this was the area of the Hittite empire (c. 1800 B.C.). The cuisine of Adana has some influence from nearby Syria, but its most famous contribution to Turkish cuisine is the Adana kebap or köfte, a spicy hot mixture of ground lamb that is grilled. When you come across very spicy Turkish food in western Anatolia, it is a sure sign that it is ******ed from eastern Anatolia, where they enjoy hotter foods. Adana's interest in spicy foods might have a medieval origin for in the time of Marco Polo the nearby port of Ayas was an ******ant transhipment place for Asiatic spices and wares; the Venetians, perpetually mesmerized by spices, even had a bailo (consul) there. I've changed the basic recipe so one is using ground meat instead of chunks of meat.

ELBASAN TAVA

Malzemeler:

- 1 kg kuşbaşı doğranmış et,

- 4 adet yumurta,

- 2,5 su bardağı yoğurt,

- 1 adet soğan,

- 2 yemek kaşığı margarin,

- ½ limon suyu,

- 1 yemek kaşığı tuzot.

Yapılışı:

Eti yıkadıktan sonra tencereye alın. Tereyağ, 2 su bardağı su ve bütün soğanı içine atarak orta hararetli ateşte etler pişip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzot ve karabiber ekleyin. Eti ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Yoğurda yumurtaları teker teker kırarak boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon suyu ve biraz tuzot ekleyip etlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalı yoğurtlu karışım koyulaşıp üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Hemen servis yapılır.

Afiyet olsun.

LEZZET ÜÇGENİ

Malzemeler:

-5 kaşık margarin

-1 orta boy soğan

-700 gr koyun kıyma

-4/5 su bardağı et suyu

-3 adet yumurta sarısı

-700 gr civarında patates püresi

Yapılışı:

Soğanları ince şekilde kıyın. Bir yanda da etsuyunu bir taşım kaynatın. Başka bir tencerenin içine 3 kaşık margarini eritin yağ kızınca soğanları ilave edip hafif örseleyin sonra kıymayı da katıp sık sık karıştırarak birkaç dakika kavurun. Sıcak olarak etsuyunu ilave edin. Tencerede ki malzemeyi 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra derince bir fırın kabına tenceredeki pişmiş soğanlı kıymayı yayın. Yumurta sarılarını patates püresine katıp karıştırın. Bu püreyi sıkma torbasına doldurup kıymanın üzerini tamamen örtecek şekilde sıkın. Üzerine kalan eritilmiş 2 kaşık margarini sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Pürenin üzeri kızarıp yer yer kahverengi lekelere benzemiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra üçgen parçalar halinde kesin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

FİLEMİNYON

Malzemeler:

- 6 dilim bonfile,

- 6 dilim tost ekmeği,

- 1 yemek kaşığı salça,

- 4 adet domates,

- 1 adet soğan,

- 2 adet çarliston biber,

- 2 yemek kaşığı margarin,

- 250 gr mantar,

- 6 dilim çedar peyniri,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 1 çay kaşığı kekik,

- 1 çay bardağı zeytinyağ.

Yapılışı:

Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın. 1 su bardağı suda salçayı eritip kekik ve tuzotu katın. Fırın tepsisine ekmekleri dizin. Etleri de aynı yağda kızartın. Ekmeklerin üzerine yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Margarinde kavurup ince doğranmış biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Kıyılmış mantarları ve unu ilave edin. İyice karıştırıp pişirin. Bu sosu etlerin üzerine dökün. Üzerlerini peynir dilimleri ile kaplayın. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Afiyet olsun.

HASANPAŞA KEBABI

Malzemeler:

- 600 gr dana kıyma,

- 1 soğan,

- 3 dilim bayat ekmek içi,

- 2 yumurta,

- 3 yemek kaşığı margarin,

- Karabiber,

- 1 yemek kaşığı tuzot.

Püresi için:

- 3-4 adet patates,

- 2 yemek kaşığı margarin,

- 1 yumurta,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 3-4 yemek kaşığı süt,

- 2 yemek kaşığı salça.

Yapılışı:

Soğanı rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın. Yumurtaları kırın. Karabiber, tuzotu ekleyin. Ekmekleri ekleyip iyice yoğurun. Etten yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını parmakla bastırıp çukurlaştırın. Bir fırın kabına dizip her köftenin üzerine minik yağ parçaları koyun. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Patatesi haşlayıp püre yapın. Yumurta, süt, tuzot, margarini ekleyip iyice karıştırın. Köftelerin ortalarını bu harçla doldurun. Salçayı bir çay bardağı su ile ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına verin. 10 dakika sonra fırından alıp servis yapın.

Afiyet olsun.

NOHUTLU BULGUR KÖFTESİ

Malzemeler:

- 2 su bardağı ince bulgur,

- 250 gr yağsız dana kıyma,

- 1 yumurta,

- ½ su bardağı un,

- 1 tatlı kaşığı biber salçası,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- Karabiber, kimyon,

- 1 su bardağı haşlanmış nohut,

- 1 adet kuru soğan,

- 1 yemek kaşığı salça,

- 2 limon suyu,

- 3 yemek kaşığı tereyağ,

- 1 yemek kaşığı kuru nane.

Yapılışı:

Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Tuzot, karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun. Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin. Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın. Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun. Salçayı ilave edin. Kaynayınca köfteleri atın. 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

BUĞU KEBABI

Malzemeler:

- 500 gr kuzu kuşbaşı,

- 2 adet soğan,

- 3 yemek kaşığı tereyağ,

- 2 adet havuç,

- 1 küçük karnabahar,

- 6 diş sarımsak,

- 2 yemek kaşığı salça,

- ½ demet dereotu,

- 1 çay kaşığı kimyon,

- 1 çay kaşığı fesleğen,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 1 tabaka yağlı kağıt.

Yapılışı:

Soğanları küp şeklinde doğrayın. Yağı tencerede eritip soğanları kavurun. Etleri ilave edip yumuşayana dek soteleyin. Salçayı ekleyin. Ardından küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın . Etlere az sıcak su ekleyip susuz kalana kadar pişirin. Karnabaharlar, tuzot, fesleğen, kimyon katıp karıştırıp ocaktan alın. Yağlı kağıdı istenilen büyüklükte kesin. Pişen etli yemeği porsiyon olarak yağlı kağıdın ortasına koyun. Üzerine doğranmış sarımsakları, ince kıyılmış dereotlarını ekleyip kağıdı bohça gibi kapatın. Üzerini hafifçe yağlayın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kağıdıyla servis yapın.

Afiyet olsun.

SUCUKLU KURU FASULYE

Malzelemeler:

- 2 su bardağı kuru fasulye (Haşlanmış)

- Yarım kangal hindi sucuk

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 2 adet soğan

- 1 yemek kaşığı tuzot

Garnitür için:

- 2 su bardağı pirinç

- 2 yemek kaşığı susam

- 2 yemek kaşığı tuzot

- 3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Kuru fasulyeyi ılık suda akşamdan ıslatın. Sabah hafif haşlayıp süzün. Sucuğu 1 cm kalınlığında dilimleyin. Soğanı ince kıyın. Tereyağında pembe kavurun. Fasulyeleri üzerine yayın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzotu ekleyip servis yapın.

Pilavı için:

Pirinci tuzlu kaynar suda bekletip yıkayın. Tereyağını tencerede kızdırıp susamı ilave edin. Kavrulunca pirinci ekleyin. Tuzot ve 3 su bardağı kaynar su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Dinlendirip sucuklu kuru fasulye ile servis yapın.

Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.