ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Haşlama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1004029)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:17 AM

Haşlama Tarifi
 
HAŞLAMA

Malzeme:

1 kg koyun eti,
5 adet patates,
3 adet havuç,
10 adet küçük soğan,
1 demet maydanoz,
tuz,
Tarif:

Et iri parçalara ayrılır, tencereye konur. Üzerine kafi miktarda su eklenerek ateşe sürülür. Kaynarken üzerine biriken köpükler alınır. Et yarı pişmiş hale gelince patates dışındaki sebzeler tencereye konur. Pişmeye yakın ise patatesler eklenir. Patatesler de pişince ocaktan alınır. Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.