![]() |
Nar Ekşili Kebap Tarifi
Malzemeler
250 gr. dana eti (Yeteri kadar) margarin 40 gr. un Tuz 4 yemek kaşığı mısır tanesi Kara biber Yarım tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 tabak erişte 125 gr. erişte suyu 1 tatlı kaşığı nane Yapılışı Genişçe bir tava alıp margarini eritin. Şerit hâlinde kesilmiş “böf stragonof” tâbir edilen dana etini, tuz ve kara biber ile harmanladıktan sonra una batırın. Ve, tavada hafifçe kavurun. Kavurma işlemi sürerken, sırayla, biber salçası ve kuru nane ekleyerek karıştırın. Üzerine, haşlanmış eriştenin suyunu koyduktan sonra tekrar karıştırın. Son olarak da, mısır tanelerini, nar ekşisini ve ardından da erişteyi ilâve edin. Hepsini güzelce harmanlayın ve sıcak sıcak ikram edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.