ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Balık Fileto Tavası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003989)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:24 AM

Balık Fileto Tavası Tarifi
 
Balık Fileto Tavası Tarifi

800 gr balık filetosu (mercan, kefal, levrek, sinarit gibi balıklardan)
250 gr zeytinyağı (1 bardak)
1 tane yumurta
tuz

Baş ve kuyrukları kesilmiş 800 gr balıktan altı fileto çıkarılır. Bunlar yıkanır, tuzlanır ve bir saat bir tarafa bırakılır. Sonra filetolar önceden hazırlanan bir tabakta una hafifçe bırakılır.
Biraz unlandıktan sonra, bir kâsede çalkalanmış bir yumurtaya iyice bulanır. Bir tavaya zeytinyağı konur, iyice kızdırılır ve balık filetoları tavaya atılarak bunların önce bir yanı sonra öbür yanı hafifçe pembeleşinceye kadar 4 - 5 dakika kızartılır ve bir delikli kepçe ile tabağa alınarak, yanında dörde kesilmiş bir limonla servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.