ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003979)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:25 AM

İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi
 
İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır Yapılışı Mazemeleri

Kavurma Tarifi Resimli

İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi

Kuzu eti kavurması

Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyuyoruz.Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyuyoruz. Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Bayram kavurmalarının içine çok malzeme girmez o nedenle soğan lezzet verir. Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir. Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.