ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pişkado Frito ( Tavuk Balığı Kızartması ) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003962)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:28 AM

Pişkado Frito ( Tavuk Balığı Kızartması ) Tarifi
 
Pişkado Frito ( Tavuk Balığı Kızartmas ) Tarifi

MALZEMELERİ:
1 kg tavuk balığı (Bakalorya)
2 adet yumurta
Un
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:
Balığı fileto olarak parçalara bölün, iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Suyu süzüldükten sonra balık parçalarını hafifçe tuzlayın. Bir kâsede yumurtaları çırpın. Ayrı bir tabağa da bir miktar un koyun. Balık parçalarını önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Dilerseniz servis tabağını roka yapraklan ile süsleyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.