ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İspanaklı Mantarlı Levrek Dolması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003946)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:31 AM

İspanaklı Mantarlı Levrek Dolması Tarifi
 
Ispanaklı Mantarlı Levrek Dolması Tarifi

Malzemeler :
  • 2 Karadeniz Levreği
    1 Demet Ispanak
    1 Kase Taze Mantar
    3 Közlenmiş Biber
    2 Diş Sarımsak
    Tuz,Karabiber,Sıvıyağ

Servisi İçin:
Kuzu Kulağı
Marul
Taze Soğan
Çeri Domates
Limon
zeytinyağı
TuzHazırlanışı :
Mantarları, sarımsakları ve közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayın. Ispanakları doğrayın. Tavaya yağ koyup mantarı ve sarımsağı hafif kavurun. Közlenmiş biberi ve ıspanağı ilave edin.

Tuzunu, biberini atıp karıştırın. Fırın tepsisine asma yaprağı dizin. Yağ dökün. Balıkları temizleyip karnını açın. Tuzunu ve karabiberini atın. İç harcı balığın karnına doldurun ve tepsiye alın. Diğer balığa da aynı işlemi yapın.

Dilerseniz balığı koymadan önce 3 dal taze soğanı sıcak suya batırıp çıkarın. Tepsiye koyup balığı üzerine yerleştirerek balığa düğümler atabilirsiniz. Üzerlerine sıvıyağ dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Salata malzemelerini doğrayıp servis tabağına koyun ve balıkları üzerine yerleştirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:31 AM

İspanaklı Mantarlı Levrek Dolması Tarifi
 
2 adet karadeniz levreği

1 demet ıspanak

1 kase taze mantar

3 adet közlenmiş biber

2 diş sarımsak

Yeteri kadar tuz

Servis için:

1 demet karabiber

1 tutam kuzu kulağı

9-10 adet taze soğan

1 demet çeri domates

Yeteri kadar marul

Sıvıyağ

Limon

Mantarları, sarımsakları ve közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayın. Ispanakları doğrayın. Tavaya yağ koyup mantarı ve sarımsağı hafif kavurun. Közlenmiş biberi ve ıspanağı ilave edin. Tuzunu, biberini atıp karıştırın. Fırın tepsisine asma yaprağı dizin. Yağ dökün. Balıkları temizleyip karnını açın. Tuzunu ve karabiberini atın. İç harcı balığın karnına doldurun ve tepsiye alın. Diğer balığa da aynı işlemi yapın. Dilerseniz balığı koymadan önce 3 dal taze soğanı sıcak suya batırıp çıkarın. Tepsiye koyup balığı üzerine yerleştirerek balığa düğümler atabilirsiniz. Üzerlerine sıvıyağ dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Salata malzemelerini doğrayıp servis tabağına koyun ve balıkları üzerine yerleştirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.