ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sardalya İzgara Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003897)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:39 AM

Sardalya İzgara Tarifi
 
Malzemesi
1 kg sardalya balığı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
SOS İÇİN:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tutup sağ elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akar su altında yıkayıp süzün ve hafifçe tuzlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek altüst edin. Izgaraya dizerek 3-4 dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu eşliğinde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.