ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tere Balık Suflesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003894)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:39 AM

Tere Balık Suflesi Tarifi
 
Tere Balık Suflesi Tarifi

1 çay kaşığı tuz

200 gr beyaz etli balık filetosu

2 adet arpacık soğan

2 yemek kaşığı maydanoz

4 tatlı kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı krema

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 demet tere

6 yemek kaşığı krema

4 adet yumurta

Balık filetolarını yıkayıp mutfak havlusunun arasında kurutun. Filetolara yumurta sarısını ve kremayı ekleyip mikserleyin. Karışıma limon suyu, maydanoz, tuz ve biberi de katın. Yumurtaların aklarını çırpıp kar köpüğü haline getirin ve yavaş yavaş bu köpükleri bir kaşık ile önceki karışıma yedirerek ilave edin. Bu işlemi dikkatli yapın. 6 küçük payreks kalıbı yağlayın ve içlerini karışımınızla doldurun. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra, fırının ısısını 200 dereceye getirip 5 dakika daha pişirin. Bu işlem sırasında şu sosu hazırlayın: Ayıklanmış terelerle kıyılmış arpacık soğanlarını birkaç dakika sirke ile kuvvetli ateşte öldürün. Sonra bunları mikserden geçirip hafif ateş üzerine koyun, biraz koyulaşsın. Bu koyulaşan tere püresini süzgeçten geçirip, hiç pıhtısız bir sos elde edin. Buna kremayı tuzu biberi koyun ve karıştırın. Sufleleri servis yaparken yanında bir sosluk içinde bu sosu sofraya getirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:40 AM

Tere Balık Suflesi Tarifi
 
200 GR BEYAZ ETLİ BALIK FİLETOSU

4 YUMURTA

6 ÇORBA KAŞIĞI KREMA

2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

2 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU

2 ÇORBA KAŞIĞI MAYDANOZ

Maydonoz sosu için:

1 DEMET TERE

6 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE

2 ÇORBA KAŞIĞI KREMA

2 ARPACIK SOĞANI

TUZ

KARABİBER

Balık filetolarını yıkayıp mutfak havlusunun arasında kurutun. Filetolara yumurta sarısını ve kremayı ekleyip mikserleyim Karışıma limon suyu, maydonoz, tuz ve biberi de katın. Yumurtaların aklarını çırpıp kar köpüğü haline getirin ve yavaş yavaş bu köpükleri bir kaşık ile önceki karışıma yedirerek ilave edin. Bu işlemi dikkatli yapın. 6 küçük payreks kalıbı yağlayın ve içlerini karışımınızla doldurun. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişiridikten sonra, fırının ısısını 200 dereceye getirip 5 dakika daha pişirin.

Bu işlem sırasında şu sosu hazırlayın:

Ayıklanmış terelerle kıyılmış arpacık soğanlarını birkaç dakika sirke ile kuvvetli ateşte öldürün. Sonra bunları mikserden geçirip hafif ateş üzerine koyun, biraz koyulaşsın. Bu koyulaşan tere püresini süzgeçten geçirip, hiç pıhtısız bir sos elde edin. Buna kremayı tuzu biberi koyun ve karıştırın. Sufleleri servis yaparken yanında bir sosluk içinde bu sosu sofraya getirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.