![]() |
Kebabı Haşhaş Tarifi
Kebabı Haşhaş Tarifi
MALZEMELER: 1 kg kıyma 100 gram soğan 2 diş sarımsak Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz Yarım kg domates 8 adet sivri biber HAZIRLANIŞI: Kıyma, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve tuzu iyice yoğurun. Şişe saplayın. Diğer taraftan domatesleri 4 parçaya bölüp uzunlamasına şişe saplayın ve biberle beraber ayrı ayrı pişirin. Pişen domatesleri hafifçe ezin. Servis tabağına önce domates, üzerine pişmiş ye-şilbiber ve en üste de kebapları çekip servis edin. Not: Bu yemeğin içinde haşhaş yok ama haşhaş kebabı deniyor. Haşhaş kebabı denmesinin nedeni, domateslerin hafifçe ezilirken çıkardığı sestir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.