ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kebabı Haşhaş Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003888)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:41 AM

Kebabı Haşhaş Tarifi
 
Kebabı Haşhaş Tarifi

MALZEMELER:
1 kg kıyma
100 gram soğan
2 diş sarımsak
Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz
Yarım kg domates
8 adet sivri biber

HAZIRLANIŞI:
Kıyma, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve tuzu iyice yoğurun. Şişe saplayın. Diğer taraftan domatesleri 4 parçaya bölüp uzunlamasına şişe saplayın ve biberle beraber ayrı ayrı pişirin. Pişen domatesleri hafifçe ezin. Servis tabağına önce domates, üzerine pişmiş ye-şilbiber ve en üste de kebapları çekip servis edin.

Not: Bu yemeğin içinde haşhaş yok ama haşhaş kebabı deniyor. Haşhaş kebabı denmesinin nedeni, domateslerin hafifçe ezilirken çıkardığı sestir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.