ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Rengarenk Dana Rostosu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003876)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:42 AM

Rengarenk Dana Rostosu Tarifi
 
RENGARENK DANA ROSTOSU TARİFİ

1.5 kilo dana eti
1 salatalık turşusu
1 havuç
4 kaşık margarin
karabiber
salça
tuz

YAPILIŞI: Dana'nın nuar denilen kısmını alın. Muhtelif yerlerinden bıçakla delin. ince kesilen havuç ve turşuları bu deliklere sokun. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Üzerine sulandırılmış salça dökün.Karabiber ve tuzuda ilave edip fırında 2,5 saat pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:43 AM

Rengarenk Dana Rostosu Tarifi
 
MALZEME:
1 kilo dana eti
1 salatalık turşusu
1 havuç
4 kaşık yağ
karabiber
tuz
salça

Dananın nuar denilen kısmı alınır. Muhtelif yerlerinden bıçakla delinir. ince kesilen havuç ve turşular bu deliklere sokulur. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır. Üzerine sulandırılmış salça dökülür. Fırında 2,5 saat pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.