ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tereyağlı Hamsi Buğlaması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003864)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:45 AM

Tereyağlı Hamsi Buğlaması Tarifi
 
Tereyağlı Hamsi Buğlaması Tarifi

1 kg hamsi
40 gr tereyağı (2 çorba kaşığı)
40 gr margarin (1,5 çorba kaşığı)
1 kahve fincanı su
1/2 demet maydanoz
tuz (1/2 çorba kaşığı)

İçi iyice temizlenmiş ve güzelce yıkanmış hamsiler bir tepsiye yanyana dizilir. Bunlara ölçülere göre tuz ve su katılarak tepsinin kapağı kapatılır ve hafif ateşin üzerine oturtulur. Burada 20 dakika pişirilir. Balıklar pişince dikkatle tabağa alınır. Üzerlerine ölçülere göre maydanoz, hafifçe eritilmiş tereyağı ile margarin gezdirilir ve servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.