![]() |
Tas Kebabı Tarifi (Şanlıufra)
Kusbasi et
Kuru sogan Ince dogranmis domates Biraz salca Tuz Karabiber Katı yag Pirinç Etleri bir tencerede kup kesilmis kuru sogan ve biberler ile azicik talandirip uzerlerine domatesleri ekleyip, sulandirilan salca ile birlikte tuz-karabiber de ekleyip azicik su ile pisirin. Etler suyunu cekince ve de yumusayinca tencereyi ocaktan alin ve o kucucuk cinko kaba doldurun. Pilav tenceresinde pirincleri pilav olacak seklinde kavurun ve suyunu eklemeden once pirinclerin ortasina bir cukur acip cinko kabi ters cevirip yerlestirin, suyunu ekleyin.Pilavi normal sekilde pisirin ve dinlenmeye birakin. Servis yapacaginiz zaman cinko kabi alip o sekilde masaya goturup masadakileri etkiledikten sonra servisinizi yapin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.