![]() |
Fırında Çingene Palamutu Tarifi
Fırında Çingene Palamutu Tarifi
MALZEMELER: 1 kg ufak palamut 3 adet kuru soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limon 2 adet defne yaprağı Yarım su bardağı su Yarım demet maydanoz 5-6 adet tane karabiber HAZIRLANIŞI: Zeytinyağını tavaya koyun. Yarım ay seklinde doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Tepsiye halka biçiminde doğranan balıklan düzenli biçimde dizin. Kavrulan soğanı yağıyla birlikte üzerine boşaltın. Defne yaprağını tuzu tane karabiberleri ekleyip orta hararetli fırında 25-30 dk kadar pişirin. Sıkılmış limon suyunun içine maydanozları ince ince doğrayarak karıştırın ve balıklar sıcakken üzerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.