![]() |
Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk Tarifi
4 derisi alınmış tavuk göğsü
5-6 adet milföy hamuru 170 gr mantar 140 ml krema 1-2 diş kıyılmış sarımsak 1 avuç kıyılmış maydanoz Yeteri kadar karabiber 1 adet tuz Yeteri kadar yumurtanın sarısı Zeytinyağı Mantarları yıkayıp ufak ufak doğrayın. Isıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı koyun. Kıyılmış sarımsaklarla mantarları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Pişince tuz ve karabiber ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edin. Soğumaları için bir kenara alın. Tavukları iyice yıkayın, içlerine birer kaşık soğumuş mantarlı karışımdan koyun, milföy hamurlarını birkaç dakika dışarıda bekletip ufak bir merdane yardımıyla açın. (tavukların üzerine sarılacak kadar) Her bir hamuru dört eşit dikdörtgene bölün. Fırını 200C''ye getirin. Tavukları rulo şekline getirin. Üzerlerine biraz tuz serpin ve 5 parça hamur şeridini arada boşluk kalmayacak şekilde sarın, hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişince tabaklara alıp etrafına krema dökerek servis yapın. Not: Normal tavuk göğsü biraz kalın olabilir, bu yüzden kasaptan alırken sarma yapacağınızı özellikle belirtmenizde yarar var. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.