ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kaymaklı Tavuk Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003711)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:10 AM

Kaymaklı Tavuk Tarifi
 
Kaymaklı Tavuk Tarifi

2 adet tavuk göğsü
2 adet kibrit kutusu kadar dil peyniri
2 adet kibrit kutusu kadar kayma
Tuz, karabiber
Az un
1 çorba kaşığı tereyağı

Tavuk göğüslerinin ortasına bıçakla yarık açılır. Bu keseye peynir, kaymak, tuz ve karabiber konur. Sonra ağzı kürdanla kapatılır. Tavuk göğüsleri az una bulanır. Tavaya tereyağı konur. Tavuklarrın iki yüzü renk alacak kadar kızartılır. Sonra kapak kapatılır. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.