ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ekşili Yahni Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003704)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:11 AM

Ekşili Yahni Tarifi
 
Malzeme:

1 kg yağsız kemikli et
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 domates
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz

Köfte için:

Yarım kg yağsız kıyma
2 soğan
3.5 su bardağı simit
Tuz, karabiber

Yapilisi:

1. Köfte için; soğanları soyup kıyın. Kıymaya soğan, simit, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri hafif tuzlu kaynar suda haşlayıp süzgece alın. Pirinci yıkayıp süzün. Domatesleri rendeleyip suyunu çıkarın.
2. Kemikli eti tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Nohudu ilave edip pişirin. Üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın. Nohut ve et pişince pirinç, nar ekşisi, tuz, salça ve domates suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın.
3. Servis tabaklarına önce köfteleri sonra etli yahniyi paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:11 AM

Ekşili Yahni Tarifi
 
400 gr. kuzu eti

2 adet soğan

2 adet domates

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı limon suyu

Çeyrek demet maydanoz

2 yemek kaşığı margarin

1,5 su bârdağı sıcak su

1 kahve kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı kekik

400 gram kuzu etini kemikli olarak küçük olmayacak biçimde parçalayın. Birer adet yeşil ve kırmızı biberi uzunlamasına keserek çekirdeklerini çıkarıp, parmak büyüklüğünde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz 2 adet domatesi ve 2 adet soğanı altışar parçaya kesin ve bir tabağa aktarın. Çeyrek demet maydanozu ince ince doğrayarak bir tabağa aktarın. Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin. Eriyen yağın içine parçaladığınız kuzu etini ilave edin ve 2 dakika süre ile ara sıra çevirerek kavurun. Bu sürenin sonunda kavrulan etin içine doğradığınız soğanları ekleyip karışbrarak kavurun. Yaklaşık , 34 dakika sonra yemeğin içine doğradığınız biberleri ilave edin ve 1,5 dakika kadar karıştırarak kavurun. Üzerine doğradığınız domatesleri koyun ve karıştırarak kavurun. Yaklaşık 34 dakika kadar sonra içine 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi döküp, 1 kahve kaşığı tuz serpin. Yemeğin içine 1,5 bardak sıcak su koyarak tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 30-35 dakikadır pişirdiğiniz ekşili yahninin altını kapatıp tezgaha aktarın ve üzerine yarım çay kaşığı kekik serperek servise hazır hale getirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.