![]() |
Ezmeli Dana Rosto Tarifi
Ezmeli Dana Rosto Tarifi
90 qr ve ya 6 yemek kaşığı tereyağı 750 qr dana eti (kemiksiz tek parça) 1 adet orta boylu havuç ortaboy kuru soğan (1 adet) küçük ölçülü kereviz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı un 8 su bardağı et suyu 1 demet maydanoz sapı tuz ve karabiber Önceliklke havuç, kuru soğan, ve kereviz temizlenip iri-iri doğranır. 4 yemek kaşığı tereyağı etin sığabileceği tavada ısıtılr. Etimiz tuz ve karabiber ile birlikte tavada ara sıra çevrilerek kızartılır. Kalan 2 yemek kaşığı tere yağı başka tavada eritilir. Bu sebzelerimiz çok az kavrulur. Sonra domates salçası ilave edilir. Sık-sık karıştırılır ve un ilave edilir bir az karıştırdıktan sonra et suyu ilave edilir. et tavaya koyulur 1,5 saat pişirilir. En son yanına garnitür olarak patates ezmesi ve sebzeli karışım süzülüp suyu etin üzerinde gezidirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.