ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ezmeli Dana Rosto Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003698)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:12 AM

Ezmeli Dana Rosto Tarifi
 
Ezmeli Dana Rosto Tarifi

90 qr ve ya 6 yemek kaşığı tereyağı

750 qr dana eti (kemiksiz tek parça)

1 adet orta boylu havuç

ortaboy kuru soğan (1 adet)

küçük ölçülü kereviz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı un

8 su bardağı et suyu

1 demet maydanoz sapı

tuz ve karabiber

Önceliklke havuç, kuru soğan, ve kereviz temizlenip iri-iri doğranır. 4 yemek kaşığı tereyağı etin sığabileceği tavada ısıtılr. Etimiz tuz ve karabiber ile birlikte tavada ara sıra çevrilerek kızartılır. Kalan 2 yemek kaşığı tere yağı başka tavada eritilir. Bu sebzelerimiz çok az kavrulur. Sonra domates salçası ilave edilir. Sık-sık karıştırılır ve un ilave edilir bir az karıştırdıktan sonra et suyu ilave edilir. et tavaya koyulur 1,5 saat pişirilir. En son yanına garnitür olarak patates ezmesi ve sebzeli karışım süzülüp suyu etin üzerinde gezidirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.